Credincioşii ortodocşi din Japonia: Să vă rugaţi pentru noi păcătoşii

0
787
Credincioşii ortodocşi din Japonia: Să vă rugaţi pentru noi păcătoşii

  Printre cele mai puternice cutremure din istorie au avut loc în Japonia în aceste zile. Până acum se spune că sunt mai mult de 2500 de victime şi peste 10 mii de oameni dispăruţi. Imediat după explozia de la centrala nucleară, jurnaliştii site-ului „Ortodoxia şi Lumea” au contactat pe părintele Nicholas Katsuban, un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse din Japonia.

Nu ne-am oprit din slujbă. În momentul în care cutremurul a început, eram în biserică, slujba tocmai începuse, şi în ciuda replicilor puternice am continuat să slujim, să ne rugăm cu mai multă pocăinţă, deşi eram conştienţi de ceea ce se întâmpla. Pentru prima dată în această ţară a avut loc un astfel de dezastru natural de o asemenea amploare, încât abia te ţineai pe picioare, iar biserica noastră tremura.
Sarcina noastră principală este de a ajuta pe cei în nevoie.
Acum noi încercăm să menţinem contacte strânse cu parohiile noastre şi cu personalul birourilor reprezentative. Nu am primit nici un mesaj ca vreunul dintre credincioşii noştri a fost rănit, sau că bisericile au fost distruse. Sarcina noastră principală acum este de a ajuta pe cei care au nevoie de ajutor şi de a evita panica în masă. Oameni îşi fac griji, oamenii se tem, dar toată lumea încearcă să se îmbărbăteze, nu există panică sau isterie.
Fiecare ar trebui să aibă inima în rugăciune.
Nimeni nu ştie ce se va întâmpla în continuare. Ştiu un singur lucru, ca fiecare trebuie să avem inima în rugăciune, şi vă rog, dragi fraţi şi surori, compatrioţi, să vă rugaţi pentru noi păcătoşii. Rugăciuni împotriva cutremurelor şi pentru mântuirea de suferinţă.
Rugaţi-vă Domnului, rugaţi-vă Maicii Domnului Mult Milostive, rugaţi-vă către toţi sfinţii lui Dumnezeu şi îngerii din ceruri pentru liniştirea stihiilor pământului. Astăzi este Duminica Biruinţei Ortodoxiei şi poate rugăciunea creştinilor-ortodocşi va birui în inima fiecăruia ca să se ridice cererile noastre la tronul lui Dumnezeu.
Matushka Maria Matsushima relatează din Japonia:
În Nagoya, unde locuiesc este totul bine. Dar nordul Japoniei a suferit mult. Vladica Serafim de Sendai a sunat de pe mobil la oficiul nostru din Tokyo şi a spus de catedrala din Sendai că este sigura, dar el nu poate contacta enoriaşii sau nu poate afla care este situaţia şi care sunt daunele din eparhia sa, deoarece telefonia fixă şi energia electrică sunt oprite. Există multe biserici şi capele mici acolo, şi mulţi fraţi şi surori, unii locuind în apropierea ţărmului.
În Tokyo, părintele Ioan spune că în Catedrala [Nikolaido] prejudiciul nu este atât de mare, doar unele candele de sticlă şi alte obiecte s-au spart. Totuşi, replicile continuă.
Vă rugăm adăugaţi în rugăciunile voastre pe oamenii care au suferit în acest dezastru.

 www.mitropolia.md