Cipurile,666, antihristul și dreapta socoteală prin dobândirea Harului Duhului Sfânt!

0
2095
Cipurile,666, antihristul și dreapta socoteală prin dobândirea Harului Duhului Sfânt!

Luându-mă de mână și ținându-mă strâns, Părintele Porfirie mi-a zis:
-Părinte Athanasie, acum sunt orb, ochii mei trupești nu mai văd – am cancer la hipofiză, dar ochii cei duhovnicești văd destul de bine. Înainte să pleci, vreau să-mi spui ce crede Părintele Emilianos al nostru despre 666 și antihrist!
Era imediat după catastrofa de la Cernobâl. Lumea era tulburată; zilnic, oamenii veneau cu zecile întrebau înspăimântați ce va fi, dacă va veni antihristul și-i va însemna 666.
I-am răspuns:
-Părintele Emilianos ne-a sfătuit alaltăieri, la o adunare, să nu ne neliniștim.
Noi să ne îngrijim să avem o relație vie cu Hristos, iar antihristului să nu-i dăm prea mare importanță; altmiteri, el va deveni centrul vieții noastre, iar nu Hristos.
Părintele Porfirie plesni patul cu mâinile și exclamă:
-Slavă Ție, Doamne, c-am găsit un fiu duhovnicesc care să fie de acord cu mine! Uite, copilul meu, ce-au făcut duhovnicii ăștia aici, în lume! Au tulburat sufletele, au creat atâtea probleme familiale și psihologice cu 666-ul ăsta! Nu mai pot oamenii dormi, au început să ia calmante și somnifere ca să doarmă! Ce-i asta? Hristos nu vrea astfel de lucruri, copilul meu”. Și știi ceva? Pentru noi, creștinii, atunci când viețuim în Hristos, nu există nici un antihrist.
Ia spune-mi, poți tu ședea aici pe pat, unde șed eu?
-Nu, părinte:
-Păi, de ce?
-Pentru că m-aș așeza deasupra și v-aș strivi.
-Când ai putea să șezi tu aici, în loc ul meu?
-Doar dacă ați pleca cuvioșia voastră, doar atunci aș putea să vă iau locul.
-Vezi! Așa se întâmplă și cu sufletul. Când Îl avem pe Hristos înlăuntrul nostru, unde să mai încapă și antihristul?
Poate, oare, vreo altă existență străină să încapă în sufletul nostru?
Dar noi, astăzi, copilul meu, nu-L mai avem pe Hristos în noi și de aceea ne temem de antihrist. Unde e Hristos acolo e și Raiul.
Hristos este totul, asta să le spui oamenilor. Să nu se teamă.
Antologie de sfaturi și îndrumări-Părintele Porfirie-Editura Bunăvestire Bacău

Părintele vrea să spună că centrul atenției noastre trebuie să fie spre desăvârșire, spre luminarea minții prin păzirea poruncilor, printr-o luptă continuă cu patimile pentru a dobândi Harul Duhului Sfânt.

Țelul viețuirii creștine este dobândirea Harului, singurul care ne poate ajuta la momentul oportun să nu ne lepădăm de Hristos și de credința cea adevărată.

Nu ne este de folos dacă știm toate uneltirile masonice și toate capcanele și toate planurile mogulilor lumii acesteia dacă noi nu dobândim Harul Duhului Sfânt. La momentul critic ne vom lepăda dacă am dobândit numai știința lucrurilor dar nu ne-am luptat din răsputeri cu noi înșine, cu iubirea de sine, cu mândria și cu tot ceea ce respinge Harul Duhului Sfânt din sufletul nostru.

Eu cred că este foarte bine să luptăm să nu acceptăm aceste mijloace care ne îngrădesc libertatea primită de la Dumnezeu. Trebuie să ne opunem cât putem acestui sistem diabolic.

Ideea este că luptăm împotriva unui sistem, nu împotriva unui om sau a unui guvern și de aceea este necesar să ducem o luptă înțeleaptă întru rugăciune profundă. Noi trebuie să luptăm cu armele lui Hristos, să folosim din plin tainele lui Dumnezeu și tot ceea ce ne-a lăsat ca mijloace pentru a birui pe vrăjmașul mântuirii noastre.

Așteptăm o mărturisire unitară de credință cu privire la aceste lucruri din partea duhovnicilor țării noastre, așteptăm ca ei să se întrunească să se sfătuiască între ei și apoi să dea un mesaj unitar creștinătății acestei țări. Divergențele de opinii dintre ei nu fac decât să debusoleze creștinii să creeze lupte fraticide de pe poziții extreme, fie de o parte fie de alta.

Dezbinarea, luptele fraticide, învârtoșarea, pomenirea răului, defăimarea, judecata, osânda sunt armele diavolului, momelile cu care îi luptă pe creștinii veacului acestuia plini de iubirea de sine, de iubirea de arginți și de slava deșartă.

Acestea nu trebuie să existe între noi!

Eu unul de mult aștept ziua în care marii duhovnici ai neamului acestuia se vor uni într-un cuget se vor întruni și vor discuta și vor lansa un apel comun creștinătății. Un apel transmis mai întâi ierarhiei și apoi creștinilor. În felul acesta și ierarhii vor fi puși într-o situație delicată și responsabilă, în fața unei majorități ce are în frunte pe marii duhovnici ai neamului acestuia.

Lupta solitară pe acest tărâm este sortită eșecului!

Să ne ajute Bunul Dumnezeu să dobândim Harul Duhului Sfânt spre ajutor în soluționarea tuturor problemelor vieții duhovnicești cu bună socotință și rânduială!

cristianstavriu.wordpress.com