Biserica va ajuta financiar femeile nevoiase care decid sa renunte la avort!

0
875
Biserica va ajuta financiar femeile nevoiaşe care decid să renunţe la avort!
Biserica Ortodoxă Rusă va oferi asistenţă financiară femeilor care s-au hotărât la avort din cauza greutăţilor financiare. Desprea aceasta, în direct a anunțat Vladimir Legoida – Președintele Departamentului Sinodal Informaţional a Patriarhiei Moscovei în cadrul emisiunii „Loc sfânt” la radioul „Komsomolskaia Pravda”. „Biserica, bazându-se pe experienţa Sa – experiență acumulată cu sudoare şi sânge – este gata să plătească bani pentru ele (femeile care se află în situaţie financiară dificilă) să nu omoare copiii lor. Bani pentru aceasta vom căuta!” – a promis Vladimir Legoida!
Legoida a reamintit că Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii – Kirill, în luna ianuarie a acestui an, a trimis propuneri conducerii ţării de a îmbunătăţi sfera politicii naţionale privind grija de familie şi de copii, printre care se conţine, de asemenea, o propunere de a interzice finanţarea publică a avorturilor. Documentul propune, de asemenea, o interdicţie „la iniţiativa medicului” de a săvârși avortul.
În propunerea dată se accentuiază nevoia de informare obligatorie a pacienţilor cu privire la consecinţele negative şi riscurile ce urmează avortului. Femeile care au semnat acordul de a săvârși avortul, li se recomandă să ia o pauză de două săptămâni pentru a lua o decizie finală. Ele pot solicita ajutorul unui psiholog şi a unui preot într-un centru special.
Noi insistăm ca aceste măsuri să fie puse în aplicare în întregime – a subliniat Președintele Departamentului Informațional!
www.pravoslavie.ru
trad. www.ortodoxia.md