Patriarhul Kirill considera ca Rusia va deveni o tara bogata

0
1054

Patriarhul Kirill consideră că Rusia va deveni o țară bogată!

Acesta crede ca religiozitatea este o conditie a supravietuirii civilizatiei moderne. Patriarhul Kirill al Moscovei şi al Întregii Rusii şi-a exprimat speranţa că bunăstarea ruşilor va creşte.

„Fie ca Domnul să ne ajute să creştem, din ce în ce mai puternic, pentru a ne dezvolta material, pentru a deveni mai bogaţi – sarcini delatfel destul de simple”, a declarat Patriarhul în această duminică, 3 octombrie 2010, în cazul unei recepţii oferite de către Administraţia Eparhială din Kaliningrad.

Potrivit Patriarhului, aceste sarcini par grele pentru cei „care nu înţeleg cât de bogată este ţara noastră şi cât de uşor este să fii bogat în Rusia”.

„Desigur, vom fi bogaţi şi ne vom dezvolta în măsura în care şi latura noastră exterioară îsi va aduce aportul. Poate că Domnul, însă, ne va ajuta să ne păstrăm cel mai important lucru – viaţa noastră interioară, şi să o îmbunătăţim”, a mai spus Primatul.

El şi-a exprimat îngrijorarea faţă de „lupta permanentă”, care are loc în Europa, unde „libertatea fals interpretată, fără responsabilitate morală, devine o idee predominantă care subordonează viaţa religioasă şi spirituală a oamenilor”.

„Noi ar trebui să pastram credinţa noastră, aşa cum şi vecinii noştri apropiaţi, sper, păstrează credinţa creştină, pentru a rămâne o naţiune şi pentru a nu deveni niciodată doar o populaţie”, a subliniat Patriarhul Kirill.

Potrivit acestuia, astăzi religiozitatea este „una dintre condiţiile de supravieţuire ale civilizaţiei moderne, iar oamenii vor înţelege asta cât de curând”.

www.lacasuriortodoxe.ro