Diavolul are de câștigat din plin!

0
2686

Diavolul are de câștigat din plin!

Se spune că toamna se numără bobocii! Poate că ar fi timpul ca și noi să începem, pentru că dacă o luăm din timp, ne convingem că nu sunt destui și până la sfârșitul toamnei, cercăm și roade bune să aducem! Mă gândeam la scandalurile care ultimul timp macină Sfânta noastră Biserică Ortodoxă din Moldova! Sa început cu menora evreiască. Nu lea convenit evreilor, nu lea convenit nici celor de la conducere și cu atât mai mult, presa, a avut de ce se folosi. Doar Biserica a avut de pierdut, dacă e să fim sinceri până la capăt. Apoi, dorința Bisericii de a-L lăsa pe Hristos în școală, care a provocat nemulțumirea unor așa ziși ”intelectuali”! Mai apoi, ”presă liberă și independentă” din Republica Moldova a aflat că Mitropolitul este ”milionar” și s-au început sărmanii a lua la întrebatul, ce va face bietul Mitropolit cu atâta amar de bani, uitând să citească mărunțelul care spunea că e vorba nu de milioane ci de influiență. Și dacă vorbim de influiență, zic mie mi-ar fi rușine să am un Mitropolit, care să fie ierarhul unei întregi țări majoritar creștin ortodoxe și care să nu fie influient în societate! Ei, dar ”jurnaliștii” nu prea știu a citi! Doar a scrie, se pare!

 

O altă problemă apărută în acest an a fost înecul copilașului! Iarăși, ”intelectualii” și-au adus aminte că preoții sunt ”adevărații ucigași” ai poporului, unica piedică a lor spre Europa! Chiar au și afirmat unii că nu poți să le încredințezi preoților pe copiii lor în școală ca nu cumva să-i omoare sau eu mai știu ce să le facă… Săptămânile trecute, s-a mai abătut un val greu asupra Bisericii odată cu vizita părintelui Andrei Kuraev în Moldova și cu ”setea neobosită” a unor creștini din Moldova de a arăta că Ei sunt adevărații creștini! Nu prea îmi aduc aminte de creștinii primelor veacuri ca să meargă cu țipete și cu urlete la moarte. Poate cu rugăciune, dar… Eu mai știu! Mai sunt și dintre cei care au mers cu arme, să apere creștinismul, dar aceia au fost cruciați și romano-catolici nu ortodocși, pentru că ortodocșii au ales alte arme, care însă i-au ajutat să se mântuiască!

În fine! Gândindu-mă la toate cele întâmplate în acest an, începând cu răsturnatul menorei, apoi așa zisul ”Proiect Pasat” și terminând cu vizita Părintelui Andrei și întâlnirea acestuia cu membrii Asociației ”Fericita Maică Matroana”, cred că Biserica are doar de pierdut din toate aceste afaceri! Clar că este foarte dureros, când cuțitul, îl bagă în Biserică chiar propiii Săi fii, fie aceștia așa ziși ”ziariști”, membri ai unor organizații sau simpli cetățeni! Majoritatea sunt dintre cei care au primit botezul creștin ortodox! Majoritatea ar trebuie să-și deie viața pentru aproapele său! Dar se întâmplă contrariul!

Cu durere, trebuie să recunoaștem că din toate, roade are de cules doar blestematul diavol… Oare așa zișii Săi ”fii”, sau gândit la aceasta? Sau poate e sfârșitul…

Preot Iulian Rață