Critici la adresa ministrului rus al Apărarii

0
843

Critici la adresa ministrului rus al Apărarii

Ministrul rus al Apărării, Anatoli Serdiukov, a fost foarte criticat astăzi, joi, 21 octombrie 2010, în presa rusă, care l-a acuzat de insultarea unui comandant de paraşutişti, vinovat de incapacitatea de a distruge o biserică ortodoxă aflată în unitatea sa.

Conform Ziarului Kommersant, ministrul apărării i-a cerut colonelului Andrei Krassov, comandant al Academiei de paraşutişti de la Riazan, să demoleze o biserică de lemn ridicată în incinta Academiei, susţinând că bugetul militar nu este destinat construirii de biserici.

Ministrului, care s-a exprimat într-un mod grosolan potrivit martorilor citaţi de „Kommersant”, colonelul i-a răspuns că această construcţie a bisericii cu hramul Sfântul Ilie a fost finanţată de către asociaţiile foştilor paraşutişti.

Iritat, Anatoli Serdiukov a cerut demiterea colonelului Krassov.

Colonelul Krassov, decorat cu Ordinul prestigios de „Erou al Rusiei”, a fost apărat de mai multe asociaţii de foşti militari care au solicitat intervenţia preşedintelui Dmitri Medvedev şi a Patriarhului ortodox Kirill.

Scandalul a căpătat amploare, mai ales după ce un oficial al guvernului rus, care a solicitat păstrarea anonimatului, a declarat pentru Agenţia de Ştiri Interfax, tot astăzi, joi, 21 octombrie 2010, că primul-ministru, Vladimir Putin, a cerut demisia ministrului apărării.

www.lacasuriortodoxe.ro