Nou-născuţii care au supravieţuit în incendiul de la Maternitatea Giuleşti au fost botezaţi

0
671

Nou-născuţii care au supravieţuit în incendiul de la Maternitatea Giuleşti au fost botezaţi

Opt copii dintre cei care au fost afectaţi de incendiul de la Maternitatea Giuleşti au fost botezaţi de părintele Tudorel Peiu, preotul de caritate al acestei unităţi sanitare, informează Radio TRINITAS şi Agenţia de ştiri BASILICA. Şapte dintre aceştia se află în prezent internaţi la Spitalul clinic de urgenţă pentru copii „Grigore Alexandrescu”, Secţia neonatologie din Capitală.

Părintele Tudorel Peiu a precizat faptul că nou-născuţii au fost aduşi în noaptea de 16 spre 17 august la Spitalul clinic de urgenţă pentru copii „Grigore Alexandrescu”. Astfel, primul copil a fost botezat în regim de urgenţă la miezul nopţii, deoarece se afla într-o stare foarte gravă, decedând la scurt timp. Următorii trei copii au fost botezaţi în jurul orei 3:00 dimineaţa. Ceilalţi patru nou-născuţi au primit Sfânta Taină a Botezului în cursul aceleiaşi zile de 17 august.

Părintele Peiu a mai spus că Biserica este pregătită şi acordă consiliere spirituală şi întărire sufletească părinţilor care au avut de suferit. De asemenea, părintele Peiu a precizat că în ce priveşte pruncii care au murit nebotezaţi, nu există în rânduiala Bisericii vreo slujbă, dar preoţii, dacă sunt solicitaţi, pot face o slujbă de mângâiere, care să întărească şi să mângâie familia.

www.ziarullumina.ro