Majoritatea plângerilor survenite pe numele Patriarhului Chiril, sunt clevetiri!

0
988

Majoritatea plângerilor survenite pe numele Patriarhului Chiril, sunt clevetiri!

În Patriarhia Moscovei se mărturisește despre relele intenții a unor oameni, care scriu plângeri pe numele Patriarhului Moscovei și a Întregii Rusii!

”Zilnic, pe numele Sanctității Sale vin un anumit număr de plângeri! Se plâng pe preoți, pe arhierei sau pe stareți de mănăstiri! În majoritatea cazurilor, toate acestea nu rămân decât niște clevetiri! Să scrie bârfe, la noi iubesc. În marea majoritate a cazurilor, este vorba despre o neștiință a oamenilor”, – informează Egum. Sava într-un interviu acordat revistei  ruse ” Известия”! Părintele a concretizat faptul că Serviciul nou-înființat de Control și analiză, este una din direcțiile pe care le conduce Sfinția Sa.

Conform afirmațiile făcute de părintele, Patriarhul Chiril a lăsat indicații foarte clare: ”Fiecare plângere parvenită pe numele său, să fie cercetată minuțios și la ele să fie dat un răspuns competent, bine motivat și argumentat”! ”Doar au fost situații în care un preot a fost numit într-un sătuc mic. Desigur, acolo e destul de greu. Dar, de fapt, acesta a devenit preot nu doar pentru a sluji în catedrale mari sau pentru a merge cu mașini cât mai pompoase,  care să fie schimbate săptămânal… Dar, chiar dacă un astfel de preot a fost oprit de a sluji cele sfinte, Patriarhul vorbește despre necesitatea de ai antrena în activitățile Bisericii pe astfel de preoți”, a spus părintele Sava. Încă una din atribuțiile Secției de Control și Analiză, este îndeplinirea hotărârilor Soboarelor Arhierești, a conferințelor și a Sfântului Sinod! ”Desigur, pe alocuri apar și cazuri de excepție. Uneori, din neînțelegere, sau din neștiință. Sunt și cazuri urâte, din cauza răutății oamenilor. Desigur, trebuie de urmărit, unde deciziile nu au fost aplicate în practică și de ce”, afirmă părintele Sava în interviul său, pledând totodată pentru vizite cât mai dese în parohiile și eparhiile Patriarhiei! La întrebarea de ce Judecata Bisericească are loc cu ușile închise, părintele Sava a spus următoarele: ”Cazurile cercetate, de cele mai dese ori poartă un caracter personal, care au drept scop scoaterea în evidență a careva păcate personale. Într-o careva măsură, aceasta se aseamănă Tainei Sfintei Spovedanii, dar care desigur nu poate fi înțelească întocmai”!

www.interfax-religion.ru