În Rusia a crescut numărul adversarilor avortului

0
746
În Rusia a crescut numărul adversarilor avortului

În ultimii trei ani în Rusia a scăzut numărul de adversari a avortului, arată datele unui recent sondaj, informează ”Interfax”. După afirmațiile sociologilor de la Centrul ”Levada”, împotriva interzicerii avortului sunt acum 48% dintre respondenţi, în timp ce în 2007 aceștia au fost de 57%. Un sfert dintre ruşi cred că, în general, avortul ar trebui să fie interzis şi să se facă excepții doar pentru motive medicale (20% – în 2007)!
După cum sa dovedit, în următorii doi-trei ani 73% dintre ei nu intenţionează să aibă copii, aşteptându-se să se îmbunătăţească condiţiile materiale de viaţă. Doar 17% dintre răspunsurile colectate doresc ca în următorii ani să dea naştere la cel puţin un copil, în timp ce 10% nu au răspuns la această întrebare. Principalele motive care influenţează decizia de a avea sau de a nu avea copii, ca și mai înainte, se referă la bunăstare materială. Astfel, 18% dintre respondenţi au declarat că sunt pregătiți să aibă copii în cazul în care vor avea încredere în ziua de mâine. 13% din respondenți, ar dori să vadă mai mult ajutor din partea statului, în special pentru a ajuta familiile cu copii minori (11% – în 2007). În acelaşi timp, 28% dintre ruși au declarat că hotărârea de a avea un copil nu va fi supusă nici unei condiţii. Întrebați câţi copii doresc să aibă dacă ar avea condiţiile necesare, majoritatea (43%) au spus că doi, 20% – trei, 11% – nu, 9% – o. În acest caz, 54% din ruşi, ar trebui să aibă doi copii. Fiecare al patrulea respondent a fost în favoarea a trei copii, 6% cred că copilul ar trebui să fie singur, în timp ce 4% nu se tem să înceapă cinci sau mai mulţi copii.
Sondajul, a fost efectuat între 16-23 iulie asupra a 1600 de respondenți, care au avut vârsta cuprinsă între 18-39 ani, în 45 regiuni din Rusia.