Un copilaș a fost înecat în timpul săvârșirii Tainei Sfântului Botez

0
933

Un copilaș a fost înecat în timpul săvârșirii Tainei Sfântului Botez

Un caz șocant a avut loc joi seara în s. Mihăileni, r-l. Râșcani, unde părintele Valentin Țarălungă, în timpul săvârșirii Tainei Sfântului Botez a pierdut un copilaș! Desigur, presa profită din plin de subiect, gurile rele s-au năpustit ca niște lei, asupra părintelui și a Întregii Biserici Ortodoxe! Rătăciții de la Unimedia, judecă la dreapta și la stânga, scoțând blasfemii și blesteme. Ce să-i faci…. Fiecare scoate din adâncul inimii ceea ce are acolo…

Cazul este într-adevăr tragic și dureros. Până a judeca, în special fiecare dintre noi preoții, poate că ar fi cazul să medităm că, să ne apere Bunul nostru Dumnezeu! Fiecare am fi putut fi în locul părintelui Valentin, și să ne ferească Dumnezeu, putem fi în orice moment. Știm cu toții cum lucrează diavolul. Eu zic, ca Biserica Ortodoxă, în toată plinătatea sa, astăzi mai mult ca oricând să se roage pentru părintele Valentin și pentru părinții acestui copilaș, ca Dumnezeu să-i aibă pe toți în pază! Nimeni nu dorește așa ceva. Sunt sigur, nu au dorit moartea copilașului  nici părinții, nici nănașii și cu atât mai mult, bietul părinte. Nu trebuie să judecăm pentru că cu toții suntem supuși păcatului, iar diavolul ne poate ispiti în orice moment!

Dumnezeu să ne miluiască cu al său har și cu a sa iubire de oameni! Doamne, ajută și întărește și pe robul Tău, Preotul Valentin!

Preot Iulian Rață