De Ziua familiei, dragostei şi credinţei, Patriarhul Chiril îndeamnă ruşii să se gândească la esența iubirii adevărate

0
777
De Ziua familiei, dragostei şi credinţei, Patriarhul Chiril îndeamnă ruşii să se gândească la esența iubirii adevărate

”Familia este o şcoală a dragostei, evlaviei, şi fericirii umane. Se distruge familia – pleacă dragostea iar dacă pleacă dragostea – Hristos pleacă” – a spus Patriarhul Chiril astăzi, după Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Sfânta Treime din Murom, centrul prăznuirii la nivel naţional a Zilei familiei, dragostei şi credinţei.
Potrivit patriarhului, acum se spun multe, dar adeseori, toată lumea vede în căsătorie ceea ce el vrea să vadă, şi dragostea se unește cu conceptele de păcat şi dezmăţ. Între timp, spune patriarhul, ”dragostea se poate manifesta numai în viaţa de familie, deoarece acest sentiment se manifestă în capacitatea unei persoane de a se jertfi pentru celălalt”. ”Nu poate exista iubire fără sacrificiu, fără bucuria de a sluji partenerului de viață”- a concis Sanctitatea Sa! Potrivit Sanctității Sale, oamenilor în societate le  poate fi dificil de a învăţa să iubească unii pe alţii! Sacrificiul este deosebit de greu la locul de muncă, la o firma de unde majoritatea oamenilor, ca ariciul încearcă să reziste la orice pericol, de cele mai dese ori imaginare sau fictive. Şi doar familia, poate învăța o persoana să fie gata de jertfă, crede Patriarhul Chiril. În acelaşi timp, Patriarhul Chiril ia sfătuit pe toți, în special tinerii care intenţionează să se căsătorească, să nu aştepte de la căsătorie doar plăceri şi bucuri.
În încheiere, Patriarhul a dorit celor prezenți ”să păstreze iubirea în inimi, şi să înveţe să iubească, în evlavie educându-și copiii lor.”

www.interfax-religion.ru