Părintele Savatie a fost eliberat

0
904

Părintele Savatie a fost eliberat

Părintele Savatie Baştovoi, pictorul Octav Esinencu şi cetăţeanul român au fost eliberați, anunță Jurnal TV. „A fost o neclaritate cu anumite pelicule de film, pe care le aveam, dar s-a rezolvat, după ce câteva ore am fost reținuți de securitatea transmistreană”, a declarat părintele.

Scriitorul şi ieromonahul Savatie Baştovoi, pictorul Octav Esinencu şi un cetăţean român au fost reţinuţi la intrare în regiunea separatistă transnistreană. Cei trei se deplasau la Mănăstirea Noul-Neamţ din s. Chiţcani, unde vieţuieşte călugărul, transmite timpul.md. Referitor la acest caz, Ambasada României se arată îngrijorată în legătură cu reţinerea ieromonahului Savatie Baştovoi şi încă a unui cetăţean român de către autorităţile din regiunea transnistreană.

Victor Osipov, vicepremierul pentru problema transnistreană, s-a arătat foarte îngrijorat de cele întâmplate. „Am făcut un avertisment pentru toţi cetăţenii RM care pleacă peste Nistru să fie prudenţi, să ia măsuri de precauţie, pentru a nu-şi crea probleme. Deoarece ştim foarte bine cine controlează regiunea şi de ce este capabilă administraţia separatistă. Oricum, este un nou abuz din partea autorităţilor transnistrene, care se înscrie în şirul de acţiuni unilaterale orientate spre tensionarea situaţiei în zona de conflict. Ne vom informa, vom studia circumstanţele şi, în funcţie de aceasta, vom încerca să soluţionăm problema”, a declarat Osipov.

Până acum, telefoanele părintelui Baştovoi şi a lui Octav Esinencu încă sunt închise.