Calviniștii din întreaga lume s-au adunat pentru a înființa o Biserică unificată

0
791
Calviniștii din întreaga lume s-au adunat pentru a înființa o Biserică unificată
 

Două dintre cele mai mari denominațiuni calviniste din întreaga lume s-au adunat în SUA pentru a crea o nouă organizaţie care să reprezinte interesele a mai mult de 80 de milioane de creştini, presbiterieni, reformați şi membri a altor biserici din lume comunică ENI.

”În vremuri de diviziune şi discordie în vieţile noastre, inclusiv – în biserică, este semnificativ faptul că grupul celor două Biserici la nivel mondial sunt gata să se alăture într-o alianţă de un nivel superior” – a declarat Richard van Houten, Secretarul General al Sinodului Reformat Ecumenic(REC). Aceasta este una dintre cele două asociaţii, care a iniţiat crearea unei noi alianţe.
Două structuri a bisericii calviniste s-au adunat la 18 iunie  la o reuniune în Grand Rapids, Michigan, pentru a crea o alianţă globală de biserici reformate (Comuniunea Bisericilor Reformate). Van Houten a spus că 18 – 26 iunie va fi o întâlnire, ”unificatooare”  a Consiliului General. Pastorul din Ghana Setree Nomi, secretarul general al Alianţei Mondiale a bisericii reformate (Alianţa Mondială Reformată Churches), un alt partener în integrarea viitoare a bisericii calviniste, a explicat că termenul ”comuniune” a fost ales pentru a denumi noua organizaţie, pentru a indica o nouă formă de relaţie de lucru.
La 18 iunie, mai mult de 400 de delegaţi din cele două organizaţii, CAMR şi REC, s-au adunat în cadrul unei reuniuni comune în ajunul apariției unei noi asociații Calviniste. Ea a precedat ceremonia, la care au participat reprezentanţi ai bisericilor locale din Michigan dintre descendenţii indienilor. Organizatorii Congresului auobservat că prezenţa persoanelor nativ americani de la acest eveniment este o reamintire a rolului istoric al calviniştilor de marginalizare a culturii native americane şi un fel de scuze pentru relele tratamente. Având în vedere înfiinţarea oficială a organizaţiei noii biserici, pentru calvinişti au venit felicitări din partea Consiliului Mondial al Bisericilor.