Peste 150.000 de persoane, adunate in Piata Sf. Petru, in sustinerea Papei

0
615

Peste 150.000 de persoane, adunate in Piata Sf. Petru, in sustinerea Papei

Mai mult de 150.000 de catolici italieni s-au adunat în după-amiaza zilei de duminică, 16 mai 2010, în Piaţa Sf. Petru din Vatican, pentru a-şi demonstra susţinerea faţă de Papa Benedict al XVI-lea, în scandalul preoţilor pedofili, potrivit poliţiei, citată de serviciul de presă al Vaticanului.

La iniţiativa Conferinţei Episcopale Italiene (CEI), care a mobilizat sute de autobuze şi de trenuri speciale, credincioşii s-au adunat în faţa balconului Papei, pentru a se ruga cu acesta, în momentul Regina Coeli, celebrat în fiecare duminică, la prânz, în săptămânile dinaintea Rusaliilor.

M-am simţit bine „încurajat, prin prezenţa dumneavoastră numeroasă”, a spus acesta. „Vă mulţumesc din toată inima, dragi fraţi şi surori, pentru prezenţa dumneavoastră caldă”, a spus Papa Benedict al XVI-lea. „Tuturor, vreau să vă exprim recunoştinţa mea”.

„Cât de frumos este să văd astăzi această mulţime în Piaţa Sf. Petru, aşa cum am văzut şi în deplasarea mea la Fatima”, a mai spus el.

Manifestarea a avut loc la două zile după întoarcerea Papei din pelerinajul în Porto, Lisabona şi Fatima, unde o mulţime de adepţi entuziaşti l-au primit.

După explozia scandalului din Irlanda, la mijlocul lunii noiembrie 2009, apoi cascada de la începutul anului 2010, din Europa şi SUA, Papa însuşi a fost implicat în analizarea acestor cazuri, pe motiv că a refuzat să îi sancţioneze pe unii preoţi pedofili din SUA.

www.lacasuriortodoxe.ro