Nu fuma o zi, nu fuma nici una

0
570

Nu fuma o zi, nu fuma nici una

Data de 31 mai este Ziua mondială de combatere a fumatului. În fiecare an tinerii creştin-ortodocşi care pledează pentru un mod de viaţă sănătos şi fără vicii organizează diverse acţiuni prin care îi îndeamnă pe cei din jur să renunţe la fumat.

Anul acesta Mitropolia în colaborare cu grupul de iniţiativă şi creaţie „Milenium III” desfăşoară campania „Nu fuma o zi, nu fuma nici una”, prin care au fost pregătite filmuleţe ce atenţionează fumătorii.

Părintele Nicolae Ciobanu, consilier cultural, ne-a comunicat următoarele: „ Pe parcursul a câteva luni am adunat mijloace financiare pentru a spune „Nu” fumatului. Aceasta este o problemă a întregii societăţi, care afectează nu doar pe fumători, dar suntem afectaţi toţi, devenind fumători pasivi. În tot anul încercăm să formulăm un mesaj contra acestui viciu. Ne bucură faptul că în acest an mesajul nostru a fost auzit şi de alte organizaţii, precum şi de conducerea ţării. Astfel, credem că eforturile comune se vor solda cu rezultate mult aşteptate şi vom creşte o generaţie fără ţigări”.

Totodată, elevii liceului din s. Bardar, r. Ialoveni în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi a editat o broşură intitulată „O viaţă fără ţigări”, punându-şi nădejdea că noul an şcolar va fi cu mai puţini elevi şi tineri fumători din localitate.

www.mitropolia.md