La Mănăstirea Frumoasa a avut locu Festivalul Cântecului Pascal, ediţia a II-a

0
691

La Mănăstirea Frumoasa a avut locu Festivalul Cântecului Pascal, ediţia a II-a

Duminica Samarinencei a fost deosebită pentru mănăstirea Frumoasa, deoarece în cadrul ei s-a desfăşurat Festivalul Cântecului Pascal, ediţia a II-a, la care au participat mai multe ansambluri folclorice, dornice de a împărtăşi bucuria Sfintei Învieri. Deschiderea festivalului a început cu un cuvânt de felicitare şi binecuvântare a ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al întregii Moldove, dat citirii de către arhim. Ambrozie, duhovnicul mănăstirii, după care a urmat concertul propriu zis.

Coordonatoarea Festivalului, dna Antonina Sîrbu, redactor-şef la ziarul Capitala, făcând prezentările de rigoare, a sporit frumuseţea acestui concurs, întâmpinându-i pe fiecare dintre participanţi cu un recital de poezie.

La categoria interpreţilor mici, laureaţii Festivalului de la prima ediţie s-au menţinut şi anul acesta pe locul I, aceştia fiind corul de copii din parohia Zamciogi, conducător artistic preoteasa Olga Manole.

Locul II a revenit copiilor de la Gimnaziul Frumoasa. Câştigătorii locului III din această categorie au fost “Vocile speranţei” din localitatea Nişcani, conducător artistic dna Lia Harea.

La categoria a doua locul I a fost împărţit de ansamblul “Băciţele” din localitatea Todireşti raionul Ungheni, conducător artistic dna Nadejda Rusnac-Tamazlicaru, ansamblul “Mioriţa” de la Centrul de Creaţie al Copiilor din or. Sângerei, conducător artistic dna Claudia Jitariuc, şi de corul Liceului “Prometeu” din or. Chişinău, conducător artistic dl Veaceslav Adam, pentru prezentare scenică deosebită.

Participanţii au primit premii băneşti şi simbolul Pascal – Candela Învierii aprinsă. La finalul concursului toţi participanţii au fost invitaţi la o agapă frăţească.

www.frumoasa.md