Un minaret vechi de cateva secole, s-a prabusit provocand moartea a cel putin 41 de persoane, si ranirea altor 761

0
657
Un minaret vechi de câteva secole, s-a prăbuşit provocând moartea a cel puţin 41 de persoane, şi rănirea altor 761
Vineri 19 februarie 2010, un minaret vechi de secole s-a prăbuşit în Maroc, provocând moartea a 41 de persoane şi rănirea altor 76 de persoane, conform evidenţelor de până la această oră.
Minaretul aparţinea unei Moschei din localitatea Meknes, situată în centrul Marocului, iar informaţiile din zona continua sa fie transmise regulat către presa din întreaga lume, prin intermediul autorităţilor locale.
Conform unor relatări ale mass-mediei locale (Al-Oula), citate de presa occidentală, minaretul s-ar fi prăbuşit din cauza ploilor abundente din ultimele zile.
Numărul victimelor a fost ridicat, întrucât prăbuşirea minaretului a avut loc în timpul rugăciunii de vineri (12:45 GMT). Astăzi, echipele de salvare continuau încă să mai caute sub moloz, mai mult manual, din cauza lipsei spaţiului, moscheea fiind înconjurată de zidurile vechiului oraş.
Conform unor relatări noi, citate astăzi de Liberation, la moschee se mai găseau şi alte persoane care veniseră, în paralel, la slujba de înmormântare a unui membru al comunităţii.
www.lacasuriortodoxe.ro