L’Osservatore Romano publica hotararea luata de un prim grup de anglicani din Australia, de a se converti la catolicism

0
681
L’Osservatore Romano publică hotărârea luată de un prim grup de anglicani din Australia, de a se converti la catolicism

Un grup australian de anglicani a spus că este dispus să se convertească la catolicism, în condiţiile propuse de Papa Benedict al XVI-lea în octombrie 2009, conform l’Osservatore Romano, ziarul Vaticanului.
Agenţia France Press rezumă în câteva cuvinte intenţiile făcute publice de către Episcopul anglican David Robarts: „vom reveni la comuniunea deplină cu Roma”.
Fragmentul este preluat din publicaţia Vaticanului, l’Osservatore Romano, la randul sau cotidianul redand un interviu mai amplu, acordat de episcopul David Robarts unui corespondent al Daily Telegraph, editia de Sydney.
Episcopul a asigurat că vorbeşte în numele întregului său grup, menţionând că este vorba practic de aproximativ 200 de membri, toţi australieni.
Sediul Episcopiei se află în Melbourne, mai precizează L’Osservatore Romano.
Din interviu rezultă faptul ca acţiunea are o motivaţie destul de clară, grupul de anglicani simţindu-se izolaţi de restul Bisericii Anglicane Australiene, prin faptul că întotdeauna au avut o poziţie „mai conservatoare” în special în privinţa homosexualilor şi a episcopilor-femei.
AFP reaminteşte la rândul său că acesta este primul grup care îşi declară adeziunea public la hotărârea „Anglicanorum Coetibus”, anunţată de Papă în 20 octombrie 2009 şi promulgată în data de 9 noiembrie 2010, prin care li se permite anglicanilor care au probleme în propria Biserică, opunându-se consacrării femeilor şi binecuvântării căsătoriilor gay, să revină la comuniunea catolică, „păstrându-şi o formă curată a messei, conform tradiţiei anglicane”.