In Scotia a fost depus, in Parlament, un proiect de legalizare a eutanasiei. Papa ia pozitie

0
830
În Scoţia a fost depus, în Parlament, un proiect de legalizare a eutanasiei. Papa ia poziţie

„Susţinerea eutanasiei loveşte în centrul înţelegerii vieţii şi a demnităţii umane”, a spus Papa intr-o declaratie a Vaticanului. Un proiect de „Lege privind sfârşitul vieţii”, care să legalizeze sinuciderea asistată, a fost prezentat în ianuarie 2010, în Parlamentul Scoţian.
Prin urmare, in ziua de vineri, 5 februarie 2010, Papa Benedict al XVI-lea ia pozitie, la Vatican, in fata unei delegaţii alcatuite din episcopi scotieni – eveniment mediatizat de media religioasa locala – afirmand ca eutanasia, care „loveşte în inima” convingerilor creştine este doar un semn evident al „creşterii secularismului” în Scoţia.
„Evoluţiile recente ale eticii medicale şi unele progrese practice din domeniul embriologiei sunt o mare sursă de îngrijorare”, a adăugat el.
In Scotia a fost depus, in Parlament, un proiect de legalizare a eutanasiei. Papa ia pozitie
Totodata, Papa i-a încurajat pe episcopii scoţieni să procedeze in asa fel incat vocile lor sa se faca auzite în cadrul societăţii civile, aprecia presa Vaticanului: „o prezenţă puternică catolică în mass-media, în politică, la nivel local şi naţional pot îmbogăţi viaţa naţiunii scoţiene, pentru ca toti credincioşii să apere adevărul, mai ales când acesta este pus în discuţie”.
În luna februarie 2009, Papa Benedict al XVI-lea mai afirmase că eutanasia este o soluţie „falsă a dramei suferinţei”, şi că este un act „nedemn de fiinţa umană”.
Reamintim ca Papa are programată o vizită în Marea Britanie, în septembrie 2010

www.lacasuriortodoxe.ro