În Irlanda, hula, va fi pedepsita de lege!

0
680
În Irlanda, hula, va fi pedepsită de lege!
Din 1 ianurie în Irlanda, a intrat în vigoare o nouă lege de impunere a unei amenzi pentru insultarea sentimentelor creştinilor. Scepticii au catalogat-o ca fiind una retrogradată şi medievală. Ateii care au publicat o culegere de citate, printre autorii fiind: profetul Mahomed, Isus Hristoc şi Papa Benedict al XVI – a trebuit să fie judecaţi ca „hulitori”.
Ministrul Irlandez al Justiţiei, Dermot Ahern, a decis să armonizeze legislaţia cu Constitutia ţării. Constituţia prevede că „hula” (blasfemia) este pedepsită prin lege. Cu toate acestea, instanţele judecătoreşti încă nu au făcut-o, pentru că nici Legea fundamentală, nici actul defăimării, adoptat în 1961, nu conţinea nici o definiţie a „blasfemiei”. În Actul de Defăimare, este scris că pedeapsa este egala cu o amendă şi închisoare de până la 7 ani. Acum, conţinutul documentului este mult clar. Calomniatorul va fi pedepsit atunci când asupra sa vor fi aflate 3 învinuiri. În primul rând, el trebuie să exprime public ceva insultător la adresa religiilor (creştină, islamică, evreiască – oricare). În al doilea rând, pe el ar trebui să fie supăraţi nu doar doi catolici sau trei musulmani, ci „un număr semnificativ de adepţi ai oricărei religii. În cele din urmă, a treia condiţie, ofensa trebuie să fie intenţionată.
În plus, pentru insultarea sentimentelor ale credincioşilor, nu va fi nevoit să stea în închisoare. Pedeapsa maximă stabilită prin lege, – o amendă de 25 de mii de euro. Dermot Ahern spune că el a reuşit mai degrabă să înmoaie decât să înăsprească legislaţia existentă.
stiricrestine.ro