Turcul care a vrut să-l ucidă pe Papa Ioan-Paul al II-lea se crede noul Mesia

0
751
Turcul care a vrut să-l ucidă pe Papa Ioan-Paul al II-lea se crede noul Mesia
„Vreau să anunţ sfârşitul lumii şi să scriu Evanghlia perfectă. O să proclam creştinismul perfect, pe care Vaticanul nu l-a înţeles niciodată”, a declarat Ali Agca, citat de Le Figaro. Astăzi a fost eliberat dintr-o închisoare de maximă securitate de la Ankara Mehmet Ali Agca, turcul care a atentat la viaţa papei Ioan-Paul al II-lea în 1981. Acesta a fost dus la un spital militar, unde va fi evaluat, pentru a se stabili dacă îşi poate satisface stagiul militar obligatoriu.
Există dubii în ceea ce priveşte sănătatea mintală a bărbatului. Agca se crede „noul Mesia” şi a anunţat că vrea să fie botezat. „Vreau să anunţ sfârşitul lumii şi să scriu Evanghlia perfectă. O să proclam creştinismul perfect, pe care Vaticanul nu l-a înţeles niciodată”, a declarat Ali Agca, citat de Le Figaro.
Potrivit presei turceşti, fostul militant ultranaţionalist a transmis o scrisoare serviciilor secrete din ţara sa de origine în anul 2000, în care afirmă că Vaticanul i-a propus 50 de milioane de dolari pentru a se converti la creştinism şi a deveni cardinal.
Din cauza unei erori de calcul în ceea ce priveşte durata pedepesei sale, Ali Agca a Fost eliberat pentru o scurtă perioadă în 2006. Atunci, medicii l-au diagnosticat cu o” tulburare anti-socială a personalităţii”, incompatibilă cu serviciul militar, dar raportul nu a fost validat.
Ali Agca s-a arătat doritor de oferte de cărţi, filme, documentare de televiziune şi interviuri imediat după eliberarea sa. Turcul ar fi cerut două milioane de dolari pentru un interviu de televiziune şi cinci milioane pentru două cărţi.
Avocatul lui Agca, în vârstă de 52 de ani, a declarat că acesta se află în perfectă formă fizică şi psihică şi vrea să se însoare.
www.unimedia.md