Televizorul este cauza problemelor de vorbire la copii

0
768
Televizorul este cauza problemelor de vorbire la copii
Mii de copii învaţă din ce în ce mai greu să vorbească, din cauza părinţilor care lasă televizoarele deschise pentru perioade îndelungate.
Un studiu efectuat de cercetători din Marea Britanie arată că peste patru la sută dintre copiii care sunt lăsaţi de părinţi în „compania” televizorului timp îndelungat, au probleme în dezvoltarea vorbirii, cei mai mulţi dintre ei ajungând să nu scoată nicio vorbă chiar şi până la vârsta de trei ani.
Jean Gross, cercetătoarea care a condus studiul, îi sfătuieşte pe părinţii nou-născuţilor să nu lase televizoarele aprinse atunci când nu stau cu copiii, deoarece micuţii nu pot înţelege ce se întâmplă în jurul lor. Mai mult, omul de ştiinţă susţine că bebeluşii se chinuie să înţeleagă ce spun părinţii sau fraţii mai mari atunci când televizoarele fac gălăgie pe fundal, iar din această cauza ar putea dezvolta probleme de vorbire.
„Creierele noastre nu au evoluat ca să înveţe de la maşinării. Bebeluşii răspund la mimică şi recunosc feţele părinţilor. Proporţia copiilor care, mai târziu, au probleme de vorbire este destul de mare, mai ales în rândul băieţilor”, a explicat Jean Gross.
www.libertatea.ro