Seriile armelor americane contin insemne biblice

0
925
Seriile armelor americane contin insemne biblice
Un reportaj de televiziune care dezvăluia că echipamentele folosite de armata americană conţin referinţe biblice ascunse în numerele de serie, miercuri 20 ianuarie 2010, a provocat mânia comunităţii musulmane americane. Consiliul musulman al Afacerilor Publice (Muslim Public Affairs Council, MPAC) a cerut Secretarului Apărării, Robert Gates, să retragă deîndată echipamentul care conţine referinţe biblice, folosit în luptă.
Această reacţie apare în urma subiectului dezvoltat de reţeaua de televiziune ABC, pe tema vânzării a 800.000 de arme către Armata Americană prin Societatea Trijicon, cu sediul în Michigan (nord).
ABC afirmă că numerele seriale ascundeau referinţe biblice.
Astfel, 2COR4:6 făcea referire la Epistola a doua către Corinteni, din Noul Testament. Pasajul în cauză sunand astfel: „Fiindcă Dumnezeu, Care a zis: „Strălucească, din întuneric, lumina” – El a strălucit în inimile noastre, ca să strălucească cunoştinţa slavei lui Dumnezeu, pe faţa lui Hristos.”
În mod similar, JN8:12 se referea la Evanghelia după Ioan, în care Iisus spune: „Eu sunt lumina lumii(…)”.
Trijicon a recunoscut existenţa acestor referinţe codificate, explicând că nu sunt ilegale.
Dar, pentru directorul MPAC, Haris Tarin, „faptul că echipamentul militar conţine trimiteri la Biblie este o încălcare a idealurilor şi valorilor fundamentale pe care naţiunea noastră a fost întemeiată. Mai rău, a spus el într-o declaraţie, „acest lucru alimentează propaganda extremistă, care susţine că are loc o adevărată cruciadă împotriva Islamului, condusă de Statele Unite”.
În plus, la Londra, oficialii Ministerului Britanic al Apărării au raportat, tot miercuri, 20 ianuarie 2010, că o comandă de 400 astfel de arme a fost făcută companiei americane Trijicon, dar a subliniat că erau conştienţi de semnificaţia biblică a numerelor de serie.
Partidul Liberal Democrat (de opoziţie) a criticat această comandă, declarând că talibanii ar putea să o folosească „drept probă, pentru a-i convinge pe suporterii lor că sunt angajaţi într-un război religios între creştinism şi islam”, conform purtătorului său de cuvânt.
www.lacasuriortodoxe.ro