Pasapoartele electronice au început a fi eliberate în Romania

0
859
Paşapoartele electronice au început a fi eliberate în România
Se pare că a început fraţilor! Unul după altul, creştinii noştri, rând pe rând au şi început negocierea sufletului, vânzarea lui pentru o farfurie de linte! Ştirea, publicată în revista Libertatea, ne aduce la cunoştinţă despre acest lucru! Aveţi ştirea mai jos! Cine are urechi de auzit, să audă, cine are ochi de văzut, să vadă!
Zeci de bucureşteni şi-au ridicat ieri paşapoartele electronice. Nu de alta, dar în Capitală a fost prima zi când s-au eliberat noile acte de călătorie cu cip şi cu amprentă digitală.
Deşi anul trecut mai mulţi protestatari au manifestat, pretinzând că noul paşaport e lucrarea diavolului, cei care au venit ieri la Direcţia de paşapoarte din strada Nicolae Iorga nr. 27-29 ne-au spus că nu cred că actele îi vor influenţa în vreun fel.
Sunt valabile cinci ani
De la începutul anului şi până acum, s-au depus în jur de 1.000 de cereri la Direcţia de paşapoarte de pe strada Nicolae Iorga, singura din Capitală unde se fac documente de călătorie electronice. Ieri, printre primele persoane venite să-şi ridice paşapoartele biometrice s-au numărat şi Ioana (21 de ani) şi Georgeta (59 de ani).
„Nu ne e teamă de paşapoartele electronice”, ne-au spus bucureştencele, imediat după ce s-au văzut cu noile documente în mână.Aşa arată noul document
Are 50 de elemente de securizare
Paşaportul electronic are 50 de elemente de securizare, cu 20 mai multe decât avea cel vechi. Acum, în toate judeţele ţării se pot face aceste tipuri de documente. Ele sunt gata în 10 zile lucrătoare, sunt valabile 5 ani şi costă 266 de lei. Dacă nu vreţi să vă faceţi un paşaport biometric, puteţi solicita unul temporar, care e valabil un an şi costă 196 de lei.