Catolicii şi evanghelicii apara casatoria în Argentina

0
805
Catolicii şi evanghelicii apără căsătoria în Argentina
Un Episcop catolic din Argentina s-a alăturat eforturilor liderilor evanghelici în opoziţia faţă de „căsătoriile” între persoane de acelaşi sex. Cele două confesiuni au dat publicităţii o declaraţie în care subliniază că creştinii din Tierra del Fuego, regiune din sudul Argentinei, cred în „valoarea familiei formată dintr-un bărbat şi o femeie”.
În textul intitulat „Declaraţia unită”, Episcopul Juan Carlos Romanin de Rio Gallegos şi reprezentanţii Bisericii Evanghelice din Tierra del Fuego afirmă că, în poziţia lor de lideri ai unor credinţe bazate pe Cuvântul lui Dumnezeu, se opun „încercărilor de a face uniunile între persoane de acelaşi sex egale cu căsătoria”. Se subliniază că intenţia grupului nu este simpla opoziţie faţă de guvernarea locală, din moment ce „identitatea politică a conducerii” se schimbă adesea, ci mai degrabă dorinţa de a acţiona în sprijinul „valorile care susţin o societate sănătoasă”. „Adevărul este clar şi îl vom predica”, se mai spune în text, exprimându-se angajamentul ferm pentru „denunţarea păcatului”.
De asemenea declaraţia exprimă faptul că adevărul despre căsătorie, înţeleasă ca uniune între un bărbat şi o femeie, nu este un adevăr negociabil, deoarece a existat „de la începutul vieţii pe pământ”. Coaliţia inter-confesională avertizează că violarea legilor date de Dumnezeu conduce doar la „desfrâu şi haos” în societate. „Din acest motiv continuăm să subliniem valoarea oricărei familii formată dintr-un bărbat şi o femeie, deschisă spre viaţă, ca şcoală a păcii, iubirii şi fraternităţii”, conchid liderii catolici şi evanghelici.
www.catholica.ro