Avortul, interventie de rutina pentru adolescente

0
759
Avortul, intervenţie de rutină pentru adolescente
România este pe locul trei în Europa la numărul avorturilor. Locul întâi aparţine Angliei, unde adolescentele văd avorturile repetate ca pe o metodă contraceptivă. Unele fete din Anglia fac chiar şi patru avorturi înainte să ajungă la majorat, anunţă site-ul Daily Mail.
19.000 de minore britanice au apelat la avort în 2008, iar, dintre ele, 15.000 nu erau la prima întrerupere de sarcină. Una dintre fete a suferit, în 2008, a opta intervenţie de acest fel.
Problema cea mai mare este că adolescentele nu mai văd această intervenţie ca fiind un eveniment traumatizant în viaţa unei femei, ci ca fiind o rutină.
Nu este de mirare că Marea Britanie a ajuns pe locul întâi la numărul de avorturi, devansând Franţa, care are o populaţie mai mare. Peste 219.000 de britanice şi 209.000 de franţuzoaice au cerut întreruperea unei sarcini în 2007.
O asociaţie norvegiană pro-familie spune că numărul anual de avorturi făcute în Uniunea Europeană este egal cu populaţiile celor mai mici 10 state membre.
Peste jumătate din avorturile înregistrate, acum doi ani, în UE s-au făcut în Anglia, Franţa şi România.
În 2007, România se afla pe locul trei pe lista neagră a Europei, cu puţin peste 150.000 de avorturi.
Şi în ce priveşte avorturile studiul SECS oferă date alarmante. Jumătate din cele peste 1000 de femei intervievate au făcut cel puţin un avort. O femeie din trei a declarat că a suferit două avorturi, iar una din cinci avea la activ peste patru intervenţii.
www.unica.ro