A fost recunoscut juridic ecumenismul Patriarhiei de la Constantinopol, „Patriarhia Ortodoxa Greaca” numindu-se: „Patriarhia Ortodoxa Ecumenica”

0
959
A fost recunoscut juridic ecumenismul Patriarhiei de la Constantinopol, „Patriarhia Ortodoxa Greaca” numindu-se: „Patriarhia Ortodoxa Ecumenica”
Caracterul „ecumenic” al Patriarhiei Constantinopolului a fost aprobat şi recunoscut într-o şedinţă a Comitetului pentru afaceri juridice şi drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), informează Sectorul Relaţii bisericeşti şi interreligioase al Patriarhiei Române.
Rezoluţia a fost aprobată de către o majoritate semnificativă de 102 voturi pentru, 18 împotrivă şi 4 abţineri. Raportul a fost propus de europarlamentarul francez Michel Hunault, deputat din partea democraţilor europeni. Adunarea Parlamentară invită Grecia şi Turcia să trateze toţi cetăţenii fără discriminare şi fără a fi influenţaţi de modul în care ţara vecină tratează propriii lor cetăţeni.
Ei fac apel la ambele ţări să ia măsuri pentru minorităţile religioase în domeniul educaţiei şi proprietăţii, şi să acţioneze astfel încât majoritatea să nu considere minoritarii ca fiind străini în ţara lor, , mai informeaza Sectorul Relaţii bisericeşti şi interreligioase al Patriarhiei Române, citat de Centrul de Presa al Patriarhiei Romane .
Cu amendamentele adoptate, la iniţiativa parlamentarilor bulgari, a fost recunoscută calitatea juridică a Patriarhiei de Constantinopol, iar cuvintele ‘Patriarhia Ortodoxă Greacă”, au fost înlocuite cu termenul de „Patriarhia Ortodoxă Ecumenică”.
www.lacasuriortodoxe.ro