Seful Anglicanilor face apel la pastrarea copilariei, pentru a reduce saracia si mizeria

0
768
Şeful Anglicanilor face apel la păstrarea copilăriei, pentru a reduce sărăcia şi mizeria
Copiii sunt forţaţi să crească prea repede, aceasta aducându-i de multe ori în mizerie şi în condiţii de exploatare, a declarat vineri Rowan Williams, Arhiepiscopul de Canterbury si liderul anglicanilor, în predica sa de Crăciun.
El a spus că graba de a crea cetăţeni independenţi, care să se poată descurca singuri, duce la privarea de experienţele copilăriei. Acesta a cerut adulţilor să admire starea de dependenţă a copiilor, care constituie o împlinire a vieţii.
„Există o dependenţă care constă pur şi simplu în primirea a ceea ce avem nevoie pentru a trăi; există o dependenţă care pur şi simplu ne învăţă şi ne creşte”, a declarat capul bisericii anglicane – o biserică ce numără 77 de milioane adepţi în lume.
„O vină este că omenirea confundă acest lucru cu o dependenţă pasivă şi, încearcând să evite pasivitatea, va cădea în capcana fantazmei că nu avem nevoie niciodată să primim ceva sau să învăţăm ceva”, a adăugat el.
Seful Anglicanilor face apel la pastrarea copilariei, pentru a reduce saracia si mizeria
Acesta a mai spus că adulţii ar trebui să facă tot ce este posibil pentru protejarea copiilor de suferinţa existenta iin lume, menţionând în mod special Republica Democratică Congo (RDC) şi Sri Lanka.
„Fără îndoială, unul dintre cele mai îngrozitoare fenomene, care încă mai afectează sute de mii de copii, este exploatarea copiilor în războaie fără sens şi sălbatice, în Congo şi Sri Lanka, copiii fiind răpiţi, bătuţi, transformţi în ucigaşi, folosiţi ca sclavi sexuali”, a mai spus el.
„Este aproape de nesuportat să auzim despre astfel de experimente. Însa, problema persistă”, a adăugat Rowan Williams.
www.lacasuriortodoxe.ro