„Se poate de furat din magazine doar în situații de disperare”

0
911
„Se poate de furat din magazine doar în situații de disperare”
Un preot anglican din Marea Britanie i-a sfătuit pe credincioşi, în cursul unei slujbe, să fure din supermarketuri, sugerând că acest lucru este permis celor aflaţi în „situaţii disperate” pentru a nu muri de foame, relatează Daily Mail în ediţia electronică.
Pastorul Tim Jones a spus că furtul din magazine este de preferat furtului prin efracţie, tâlhăriilor sau practicării prostituţiei. Potrivit acestuia, credincioşii nu ar încălca astfel a opta poruncă („să nu furi”) deoarece le este permis celor „aflaţi în situaţii disperate să ia mâncare pentru a nu muri de foame”.
Sfatul său a fost criticat ferm de poliţie şi de parlamentari. Părintele Jones, în vârstă de 42 de ani, făcea referire la Fecioara Maria şi la naşterea lui Iisus Hristos, discutând în cele din urmă cât de dificil întâmpină persoanele sărace Crăciunul.
„Sfatul meu, în calitate de preot creştin, este să fure din magazine” şi „i-aş îndemna să nu fure din magazine mici, deţinute de familii, ci din lanţuri mari naţionale , ţinând cont că (aceste) costuri vor fi plătite în cele din urmă de noi sub forma unor preţuri mai mari”, a afirmat el în cadrul slujbei oficiate în oraşul York.
Potrivit Daily Mail, Jones le-a spus credincioşilor ” să nu ia mai mult decât au nevoie”. „Dau acest sfat cu inima grea. Nu vreau ca afirmaţiile mele să fie interpretate greşit ca un simplu îndemn pentru a fura din magazine”, a adăugat el.
Parlamentarul conservator Anne McIntosh a pledat în Parlament pentru aplicarea unor sancţiuni mai dure asupra celor care fură din magazine deoarece, potrivit acesteia, „furtul din magazine este o infracţiune comisă împotriva întregii comunităţi locale şi a societăţii”. De asemenea, purtătorul de cuvânt al poliţiei din North Yorkshire a declarat că „furtul din magazine este o infracţiune şi justicarea unei asemenea acţiuni în orice circumstanţe reprezintă (un gest) foarte iresponsabil”.
www.unimedia.md