Publicarea unor anunturi de deces, in ziare, privind „victimele avorturilor”

0
926
Publicarea unor anunturi de deces, in ziare, privind „victimele avorturilor”
Luni, 28 decembrie 2009, mai multe anunţuri de deces au fost publicate în ziarele spaniole, pentru „băieţaşii şi fetiţele victime ale avortului”, în perioada în care guvernul socialist este pe cale să liberalizeze avortul în Spania.
„Odihnească-se în pace băieţaşii şi fetiţele victime nevinovate ale avortului din Spania, ucisi in cursul anului 2009”, se spune în aceste anunţuri identice cu cele care vestesc moartea unei persoane, apărute în cotidinienele de dreapta ale Madridului: ABC, El Mundo şi La razón.
Anunţul cheamă, de asemenea, „la rugăciune, pomenire şi acte de caritate pentru odihna veşnică a sufletelor şi iertarea şi mântuirea celor care direct sau indirect, în mod activ sau pasiv, au provocat moartea acestora” .
Anunţul a fost, de asemenea, publicat în şase ziare regionale, conform site-ului InfoCatolica, aflat în spatele campaniei.
InfoCatolica afirmă că anunţurile au fost publicate în mai multe ziare, revista cea mai mare din ţară, El Pais, aproapiată guvernului socialist, refuzând însă să le publice.
Guvernul socialist spaniol a lansat o reformă legislativă de liberalizare a avortului până la 14 de săptămâni de sarcină, fapt care a determinat opoziţia catolicilor conservatori.
Proiectul de lege a fost adoptat la 17 decembrie 2009, în prima lectură, de parlamentari.
Avorturile sunt permise în prezent în Spania, doar în cazuri de viol, malformaţii, sau „în caz de pericol pentru sănătatea fizică sau psihică a mamei” (motivul cel mai des invocat), numărul acestora ridicându-se la 115.000 de prunci în 2008, conform Statisticilor oficiale ale Ministerului Sănătăţii.
Mii de catolici au participat duminică la Madrid la un miting de „apărare a familiei tradiţionale, împotriva politicii Guvernului socialist”.
www.lacasuriortodoxe.ro