Papa împotriva experimentelor genetice şi eutanasiei

0
756
Papa împotriva experimentelor genetice şi eutanasiei
Papa Benedict al XVI-lea a lansat ieri, miercuri 16 decembrie 2009, în cadrul audienţei sale generale de la Vatican, un atac violent împotriva avortului, eutanasiei si „experimentelor genetice”, practicate în unele ţări, denunţând, de asemenea, „dictatura relativismului”.
„Respectaţi doar legile conforme echităţii, care protejează caracterul sacru al vieţii şi neagă legalitatea avortului, eutanasia si experimentele genetice”, a avertizat Papa Benedict al XVI-lea.
În luna februarie, Papa Benedict al XVI-lea a mai declarat că eutanasia este o soluţie „falsă a dramei suferinţei”, şi că este un act „nedemn de om”.
Papa a lăudat, de asemenea, miercuri, „legile care respectă demnitatea căsătoriei între un bărbat şi o femeie, fondate pe o corectă laicitate a Statului – laicitate care include întotdeauna protejarea libertăţii religiei”.
„Pe de altă parte, dictatura relativismului (…) sfârşeşte prin a instaura un relativism care nu recunoaşte nimic ca fiind definitiv şi păstrează ca referinţă numai sinele şi dorinţele proprii”, a mai spus el.
www.lacasuriortodoxe.ro