Multe resurse ortodoxe si blog-uri sunt pline de ura!

0
892
Multe resurse ortodoxe şi blog-uri sunt pline de ură!
Pr. Ioan Ohlobâstin este întristat de nivelul crescând a urii din unele resurse ortodoxe, forumuri sau situri, transmite Agenţia de Ştiri Interfax-Religion. „Dacă aş fi un diavol, aş munci fără de încetare blogg-er în internet, dimpreună cu tot colectivul în stare să scrie din fundul iadului, pe un careva sit ortodox, necontrolat de eparhie”!
„După nivelul urii, a răutăţii şi în genere a daunii, pe care o aduc unele pagini web credinţei ortodoxe şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, posibil că, o scară mai înaltă nu există”, – scrie părintele Ioan pe bloggul său.
De fapt, articolul părintelui aşa şi este intitulat „Dacă eu aş fi diavol”. Pe de o parte, posibil că nu am dreptul moral să vorbesc despre aceasta, pe de altă parte – nu ştiu de ce, îmi pare că, despre aceasta nimeni nu vrea să vorbească, sau poate vorbeşte, dar nimeni nu-l ascultă – menţionează părintele. Sfinţia Sa constată că: „deja la moment, pentru majoritatea vizitatorilor civili ai internetului, cuvântul – orthodox- este sinonim cu cuvântul – răutăcios!; Nu există forum, în care vre-un „delegat” al Bisericii să nu blasteme pe cineva sau să ofenseze! Doamne, oare cum arătăm în ochii oamenilor de rând?! De un cuvânt frumos din partea noastră nu pot avea parte, să te întorci cu spatele la noi e periculos, nu să te mai uneşti şi încă de bună voie”, – îşi continuă ideia părintele!
Acesta, în continuare, se împarte cu cititorii săi cu părerile personale: „Aceştia nu sun ai noştri!!! Ai noştri nu pot aşa! Ai noştri sunt buni! Eu cu ai noştri mă rog lui Dumnezeu, ca să le fie tuturor mai bine, iar aceştia sunt duhurile răutăţii, din fundul iadului, care profită de trupurile cuiva pentru aşi îndeplini misiunea de distrugere! Aşa că, dragă cititor, dacă vei afla în reţeaua internet vre-o însemnare, după care ve-i dori să-ţi speli mâinile, nu crede că aceasta a fost scrisă de vre-un ortodox, chiar dacă este semnată de un ortodox. Nu de-al nostru a făcut lucrul acesta, ci vre-un duh necurat special trimis pentru operaţiuni de distrugere a ortodoxiei! După însemnările făcute de ai noştri, lumea doreşti să o cuprinzi! Cel mai bine, însemnaţi monitorul cu semnul Crucii şi strigaţi „Pei duh necurat! Amin”, – recomandă părintele în articolul său!
Trad. www.ortodoxia.md
P.S. Cât de dureros că părintele are dreptate…, chiar şi la noi în ţară!