Mai mult de trei sferturi dintre cei care sufera persecutii religioase sunt crestini

0
690
Mai mult de trei sferturi dintre cei care suferă persecuţii religioase sunt creştini
Mai mult de trei sferturi din persecuţiile religioase din întreaga lume, au în vedere creştinii, afirmă organizaţie catolică recunoscută de Vatican, în raportul său anual.
Acest raport Radio Vatican l-a făcut public în ziua de luni, 7 decembrie 2009, arată ca un procent cuprins între 75% şi 85% dintre persecuţiile religioase din lume îi vizează pe creştini. El a fost elaborat de către organismul de drept pontifical „Ajutor pentru Biserica în suferinţă”, şi demonstrează că încă „mulţi dintre creştini, în ziua de astăzi, nu-şi pot practica liber religia”, sustine radioul Papei.
Măsurile represive împotriva creştinilor „bazate pe ideologiile ateiste”, cum ar fi comunismul, s-au „diminuat”, însă există „ideologii noi care spun” DA religiei, însa unei singure religii”, a declarat unul dintre raportori, Berthold Pelster, făcând referire în special la ţările musulmane şi India, unde unele state au adoptat legi de interzicere a convertirii religioase.
M. Pelster, într-un interviu acordat agenţiei Fides, aparţinând Congregaţiei pentru evanghelizarea popoarelor, a definit ca „Biserică de martiri” situaţia creştinilor din Irak, şi consideră că în această ţară „viitorul creştinismului este puternic ameninţat”. El a subliniat că multe episoade de violenţă îndreptată împotriva creştinilor au avut loc în acest an în Pakistan, Egipt şi Nigeria.
„Într-o manieră mai puţin violentă, trebuie remarcată şi situaţia din America Latină unde, de asemenea, guvernele neo-socialiste acţionează în principal împotriva Bisericii Catolice”, a mai spus acesta.
www.lacasuriortodoxe.ro