Lesbiană aleasă ca adjunct al episcopului din Los Angeles

0
677
Lesbiană aleasă ca adjunct al episcopului din Los Angeles
Dioceza episcopală din Los Angeles, SUA, a ales în postul de adjunct al episcopului o lesbiană, al doilea membru al comunităţii religioase anglicane care s-a declarat în mod deschis de altă orientare sexuală.
Arhiepiscopul de Canterbury, Rowan Williams, liderul spiritual al celor 77 de milioane de anglicani din lume, şi-a exprimat duminică părerea că alegerea a ridicat „semne grave de întrebare” pentru deja divizata comunitate şi a cerut credincioşilor să fie cumpătaţi.
Persoana în cauză, Mary Glasspool, din Baltimore, mai are însă nevoie de un vot majoritar al diocezelor din cadrul Bisericii Anglicane înainte de a fi numită adjunct al episcopului din oraşul american Los Angeles.
Decizia survine în contextul în care, la începutul acestui an, forurile decizionale ale Bisericii Episcopale au hotărât că lesbienele şi homosexualii pot accede în orice poziţie a ierarhiei bisericeşti, anulând astfel prevederile unui moratoriu adoptat la convenţia de acum trei ani, care interzicea avansarea clericilor gay.
www.libertatea.ro