De ce credem în Mos Craciun?

0
1657
De ce credem în Moş Crăciun?
O echipă de cercetători de la Universite de Montreal din Canada a efectuat un studiu sistematic despre credinţa în Moş Crăciun, răspunzând la întrebările de ce credem, cum aflăm adevărul şi … ridicând o mare întrebare: dacă aflăm adevărul, de ce transmitem minciuna mai departe?
De ce credem în Moş Crăciun?
Ei au studiat credinţa în Moş Crăciun a unor grupuri largi de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 13 ani, în 1979 şi în 1986. Concluzia lor este că odată că după vârsta de şapte ani, copiii pot distinge realitatea de ficţiune. Chiar dacă nu află de la părinţi sau de la prieteni, copilul îşi va da seama că este o imposibilitate logică ca un singur Moş Crăciun să ofere cadouri copiilor din întreaga lume într-o singură noapte.
Partea interesantă abia acum începe. Cercetătorii au mai descoperit că atunci când află că Moş Crăciun nu există, copiii acceptă regulile jocului şi încurajează fraţii mai mici să creadă în Moş Crăciun. Părinţii au motivat minciuna lor prin dorinţa de a îi face pe copiii lor fericiţi. Ce anume îi animează totuşi pe micuţi care odată ce au aflat că au fost păcăliţi atâţia ani decid să îi păcălească şi ei mai departe pe alţii?
Cercetătorii presimt că îşi fac simţită prezenţa aici nişte principii fundamentale despre gândirea umană.
Ei merg încă şi mai departe şi se întreabă de ce toţi oamenii încetează să creadă în puterile supranaturale ale lui Moş Crăciun, dar aproximativ jumătate nu încetează niciodată în a crede în puterile supranaturale ale lui Dumnezeu.
Oare nu pentru că unul, real nu există, iar Celălalt da?

Rămâne să urmăm succes cercetătorilor în dezvoltarea unui studiu interesant pe această temă, numai în lumina Adevărului…

www.stiintaazi.ro