Asasinarea preotului Danil Sisoiev, criticata de Islam, revendicata de islamisti

0
850
Asasinarea preotului Danil Sisoiev, criticată de Islam dar revendicată de islamişti
Un grup islamist din Caucazul rus, care a revendicat la sfârşitul lunii noiembrie asasinarea unui preot ortodox, a fost criticat de Islam, într-o scrisoare lansată sâmbătă, 26 decembrie 2009, de către Kavkazcenter.com, un site apropiat mişcărilor rebele.
În noiembrie 2009 în Biserica Sfântul Toma (în partea de sud a capitalei) de către un bărbat purtând o mască anti-gripală, care şi-a împuşcat de patru ori victima.
„Unul dintre fraţii noştri, care nu fusese niciodată în Caucaz, a depus un jurământ înaintea emirului musulmanilor, Abu Usman (fostul preşedinte cecen separatist, Doku Umarov), exprimându-şi dorinţa de a-l executa pe blestematul de Sissoev” indică scrisoarea publicată de Kavkazcenter.com.
Doku Umarov s-a proclamat emir în 2007 şi şef al tuturor mişcărilor rebele active în Caucazul de Nord. El este considerat de către autorităţile ruse ca inamicul numarul 1 în această regiune instabilă din sudul Rusiei.
Procesul „execuţiei a fost filmat cu un telefon mobil”, adaugă documentul.
Grupul a avertizat că oricine „îndrăzneşte să deschidă gura în Rusia, pentru a denigra islamul şi musulmanii, poate împărtăşi soarta lui Sissoev”.
Asasinarea preotului Danil Sisoiev, criticata de Islam, revendicata de islamisti
Părintele Daniel a fost criticat de organizaţiile musulmane din Rusia, pentru comentariile sale la adresa Islamului. Un jurnalist musulman a depus o plângere împotriva lui, pentru insultarea Islamului.
Caucazul rus este sfâşiat de violenţe şi de atacuri armate, care îşi au originea în cele două războaie care au rupt Cecenia în anii 1990 şi începutul anilor 2000.
www.lacasuriortodoxe.ro