Patriarhul Ecumenic aflat in vizita in SUA

0
796
Patriarhul Ecumenic aflat in vizita in SUA
Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a sosit în data de 20 octombrie 2009 în New Orleans, începând astfel o vizită apostolică şi patriarhală de 15 zile în Statele Unite. Acesta are programate vizite în Louisiana, New York, Georgia, Maryland şi Washington DC, în timpul călătoriei sale în Statele Unite.
Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I a sosit în New Orleans, in ziua de marţi, 20 octombrie 2009, pentru a prezida cel de-al 8-lea Simpozion „Religie, Stiinţă şi Mediu”. În această săptămână este aniversată şi împlinirea a 10 ani de la înscăunarea Arhiepiscopului Demetrios al Americii în New York.
Bartolomeu I participa, de asemenea, la o „Reuniune Ecumenică de Pace”, în Catedrala Buna Vestire din Atlanta, tot în această săptămână.
Patriarhul va marca împlinirea a 18 ani de slujire în rolul său de patriarh ecumenic, printr-o slujbă în Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Annapolis, Maryland, pe data de 2 noiembrie.
La Washington, patriarhul are programata o intalnire cu vicepreşedintele Joe Biden şi cu secretarul de stat Hillary Clinton.