Doua milioane la marsul pentru viata din Madrid

0
879
Două milioane la marşul pentru viaţă din Madrid
Organizatorii estimează că două milioane de spanioli au luat parte la Marşul pentru Viaţă din 17 octombrie din Madrid pentru a-şi exprima opoziţia faţă de noua lege a avortului propusă de guvernul condus de Jose Luis Rodriquez Zapatero. Fostul premier Jose Maria Aznar, precum şi numeroşi oficiali ai administraţiei sale, au fost prezenţi la eveniment, alături de reprezentanţi ai diferitelor organizaţii religioase. Nici un Episcop catolic nu a luat parte la marş.
Marşul a început la 5PM, mulţimea deplasându-se de la Puerta del Sol la Puerta de Alcala cu pancarte, baloane şi steaguri. Organizatorii au cerut participanţilor să doneze câte un euro pentru a acoperi cei peste 130.000 de euro necesari pentru organizarea evenimentului. Mulţimea adunată în Puerta de Alcala a ascultat muzică şi diverse discursuri, printre care cel al reporterului Javi Nieves, care a descris marşul ca „cel mai larg protest din istoria Spaniei”. Actorul mexican Eduardo Verastegui s-a adresat de asemenea participanţilor la marş, care apoi au ţinut un moment de silentium în memoria victimelor avortului. Manifestul marşului, citit de trei lideri pro-life, cerea guvernului să îşi retragă planurile de reformare a legii naţionale privind avortul, planuri care ar face „cele două victime ale avortului complet neprotejate: copilul nenăscut, căruia îi lipseşte protecţia legală, şi femeia, condamnată la avort fără alternative posibile”. Organizatorii mai susţin că noua lege „lipseşte femeile de dreptul lor la maternitate” şi „nu face nimic pentru evitarea avorturilor”.
Tot duminică, 17 octombrie, străzile din Medellin au fost străbătute de 10.000 de columbieni participanţi la Marşul pentru Viaţă, Femei şi Familie. Marşul a venit ca răspuns la planurile de construire a unei clinici de avorturi din banii publici. Numărul participanţilor la eveniment a depăşit aşteptările organizatorilor. Tineri, copii, familii întregi şi bătrâni au mers de la Parcul Explora până în Piaţa Cisneros, purtând pancarte şi strigând sloganuri pro-life. La finalul marşului, diverşi lideri pro-life s-au adresat mulţii, unele femei oferind apoi mărturii personale. Actriţa columbiană Amanda Rosa Perez s-a alăturat marşului spunând: „Sprijin demnitatea femeii şi a familiei şi sunt aici deoarece doresc ca oamenii să nu uite de familie şi de valorile umane, într-o lume în care totul a devenit relativ, în care binele este confundat cu răul.” Vedeta de televiziune Adriana Eslava a spus că a participat la marş pentru că este îngrijorată de „miile de femei care sunt făcute să creadă că avortul nu are consecinţe”.