Tanara musulmana amenintata de tata cu moartea pentru convertirea la crestinism

0
734
Tânără musulmană ameninţată de tată cu moartea pentru convertirea la creştinism
O adolescentă musulmană din statul american Ohio susţine că tată lei a ameninţat-o cu moartea pentru că s-a convertit la religia creştină. Rifqa Barz, în vârstă de 17 ani, a fugit de acasă, în iulie şi s-a refugiat la Biserica Global Revolution din Orlando, transmite ediţia online a postului CNN.
Tânăra a auzit de pastorul Blake Lorenz şi de biserica lui de pe grupul de socializare Facebook. Părinţii fetei au raportat dispariţia fetei autorităţilor locale, care au găsit-o două săptămâni mai târziu în Florida, în urma interceptărilor telefonice.
Adolescenta pretinde că tată lei, Mohamed Barz, în vârstă de 47 de ani, a ameninţat-o că o va ucide dacă va trece la regilia creştină.
„Dacă îl vei avea pe Iisus în suflet, eşti moartă pentru mine ! Te voi ucide !” i-a spus tatăl fetei, potrivit declaraţiilor acesteia.
Mohamed Bary a negat cu vehemenţă acuzaţiile ce i se aduc, declarând pentru CNN că Rifqa a oferit multe informaţii eronate şi că el nu i-ar face rău niciodată. Acesta ştia că fiica lui este implicată în organizaţii creştine, potrivit CNN.
„Nu am nicio problemă cu faptul că ea practică această credinţă” a declarat tatăl, care, însă recunoaşte că i-ar fi plăcut ca fiica sa să practice mai degrabă credinţa musulmană.