Statul francez schimba legea iar Biserica Scientologica nu mai poate fi dizolvata

0
579
Statul francez schimbă legea iar Biserica Scientologică nu mai poate fi dizolvată
Misiunea Interministerială pentru luptă împotriva sectarismul (Miviludes), a declarat luni că schimbarea unei legi, din 12 mai, nu mai permite unui judecător să dizolve un cult pentru fraudă, astfel dizolvarea Scientologilor daţi în judecată pentru astfel de acte la Paris este imposibilă.
Într-o declaraţie pentru AFP, Miviludes scria: „am descoperit cu consternare abolirea pedepsei de dizolvare a unei corporaţii pentru fraudă, votată în 12 mai 2009, în urma unei simplificări a legii. Legea a fost promulgată pe 13 mai. „Am informat autorităţile publice”.
Mai exact, Miviludes este preocupată de faptul că această modificare legislativă, „s-a făcut fără dezbatere”, şi a lăsat descoperite şi „nefuncţionale acţiunile publice ale Parcehtului din Paris, împotriva structurilor Bisericii Scientologice.”
La 15 iunie, Ministerul Public a început deschis o acţiune în faţa Tribunalului corecţional din Paris, pentru dizolvarea celor două organizaţii principale franceze ale Scientologilor, implicate într-un caz de fraudă organizată.
„În faţa organizaţiilor sectare care prezintă un real pericol pentru ordinea publică şi sănătatea publică, justiţia trebuie întotdeauna să întreprindă astfel de acţiuni”, a avertizat preşedintele Miviludes, Georges Fenech.
www.lacasuriortodoxe.ro