Recunoasterea rolului pozitiv al religiei, din partea Statului Rus, ii incanta pe tinerii europeni

0
883
Recunoaşterea rolului pozitiv al religiei, din partea Statului Rus, îi încântă pe tinerii europeni
Elevii din Rusia, Belarus, Spania, Republica Cehă şi Franţa restaurează Biserica Învierii din satul Nekrasovskoie – Iaroslavl. „Eliberăm zona perimetrală a bisericii, pentru ca fundaţia să se usuce, fiind alcătuită din blocuri uriaşe de piatră. Am demolat o anexă – prelungire din perioada sovietică – destinată serviciilor de uz casnic”, a spus directorul grupului internaţional de studenţi, Vera Baturina.
Studenţii se pregătesc pentru restaurarea bisericii, demolând un depozit construit aproape de zidurile Bisericii si curăţand tencuiala de pe cărămizile vechi – a raportat Canal 1.
„La început am făcut câteva greşeli. De exemplu, când am demolat un perete, cărămizile bune trebuia să fie păstrate pentru Biserică, eoparte, iar deşeurile să fie aruncate, iar eu procedam greşit. Am înţeles însă repede ce să fac, şi acum îmi place aici. Trăim într-o sală de sport şi ne spălăm în râu, încât pentru prima dată mă văd nevoit să trăiesc o viaţă atât de simplă”, a spus un absolvent al Colegiului din Paris, pe numele său, Gregoire Trouve.
Biserica a fost construită în secolul al 18-lea, unele clădiri fiind demolate după revoluţie, la fel turlele şi clopotnita de 40 de metri. Biserica a găzduit un club al satului, la acea vreme.
www.lacasuriortodoxe.com