Protestantii din Olanda au fost cuceriti de Ortodoxia din… Bulgaria

0
785
Protestanţii olandeji au fost cuceriţi de Ortodoxia din Bulgaria
Între 15 şi 17 august 2009, cu Binecuvântarea Mitropolitului de Ruse, Neofit (Biserica Ortodoxă Bulgară), în oraşul Ruse, de pe malul Dunării, s-a aflat un grup de creştini din cadrul bisericii reformate a Olandei. Veniţi aici la invitaţia enoriaşilor de la Biserica „Sf. Nicolae Făcătorul de Minuni”, olandezii nu au ascuns faptul că scopul vizitei lor este acela de a face cunoştinţă cu Ortodoxia.
După cum informează unul dintre site-urile bulgaresti din ruse, un oaspete a declarat că a venit aici cu alţi patru conaţionali ai săi, pentru a face cunoştinţă cu „credinţa strămoşească”.
In data de 16 august, olandezii au fost prezenţi la Dumnezeiasca Liturghie şi au admirat cântările bisericeşti răsăritene si Slujbele Ortodoxe, purtand dicutii pe larg cu enoriaşii, despre creştinism şi viaţa duhovnicească.
După ce au vizitat câteva Sfinte Lacaşuri Ortodoxe din regiune, olandezii au venit la Vecernie obosiţi dar fericiţi, fiind cuceriţi de dragostea şi căldura caracteristică creştinilor… ortodocşi.
La 17 august, olandezii au fost primiţi, dupa cum informeaza acelasi site, de către Episcopul de Nesevor, Iacov. De-a lungul discuţiei prieteneşti, acesta a răspuns la întrebările care urmareau intelegerea învăţăturii ortodoxe, cunoasterea ierarhiei bisericesti şi starea Bisericii Ortodoxe Bulgare în epoca postcomunista.
La despărţire acestia au primit în dar o icoană Ortodoxă a Maicii Domnului „Umilenie” şi au promis că o vor pune în cel mai vizibil loc din biserica lor, chiar dacă biserica reformată nu cinsteşte icoanele. „Vom continua să intelegem Ortodoxia şi să aprofundăm cunoştinţele în acest domeniu”, au spus olandezii.
www.lacasuriortodoxe.ro