Programul vizitei Patriarhului Kirill în Belarus (25 – 28 septembrie)

0
652
Programul vizitei Patriarhului Kirill în Belarus (25 – 28 septembrie)
Patriarhul Kirill al Moscovei şi al Întregii Rusii va vizita eparhiile Minsk, Polotsk şi Vitebsk ale Bisericii Ortodoxe din Belarus, în perioada 25-28 septembrie. Primatul Bisericii Ortodoxe Ruse se va întâlni cu clerul şi cu credincioşii, cu oficialităţile din ţară, participând la viaţa comunităţilor ortodoxe şi la oficierea slujbelor din Biserică, raportează Agenţia Belta din Belarus.
La 25 septembrie Patriarhul va vizita Catedrala Sfântul Duh, unde se va închina la Icoana Maicii Domnului din Minsk şi la moaştele Sfintei Sofia de Slutsk. Apoi, Patriarhul Kirill are programată o întâlnire cu reprezentanţii comunităţilor ştiinţifice şi artistice, cu clerul şi publicul larg în Palatul Republicii. După efectuarea unui tur la Centrul spiritual educaţional al Bisericii Ortodoxe din Belarus, în Minsk, construit în prezent, va depune o coroană de flori la Monumentul Victoriei, aflat în Piaţa Victoriei.
Pe data de 26 septembrie, Seful Bisericii Ortodoxe Ruse urmează să viziteze Departamentul Eparhial din Minsk al Bisericii Ortodoxe Belarus, Institutul Teologic Sfântul Chiril şi Metodiu din cadrul Universităţii de Stat din Belarus, Biserica Tuturor Sfinţilor – aflată în construcţie, Casa de Caritate, şi va oficia o slujbă în Biserica Sfânta Cruce în cinstea Sfinţilor din Belarus.
În aceeaşi zi, Patriarhul va vizita, în Polotsk, Mânăstirea de maici Hristos Mântuitorul – Sfânta Eufrosina la sărbătoarea Înălţarea Sfintei Cruci şi Sfânta Eufrosina de Polotsk.
Pe data de 27 septembrie, Patriarhul Kirill va oficia o slujbă în Biserica Înălţarea Sfintei Cruci, din Polotsk, vizitând Bisericile Schimbarea la Faţă şi Catedrala Sfânta Sofia.
Patriarhul va mai călători, de asemenea, la Vitebsk, unde va depune o coroană de flori la Crucea Memorială aflată pe locul fostului lagăr de concentrare în care 180.000 de oameni au fost ucişi. Primatul Bisericii Ortodoxe Ruse va efectua o vizită şi în Biserica Maicii lui Dumnezeu, participând la o ceremonie de inaugurare a Pieţei Victoriei, cea mai mare din Belarus.
La 28 septembrie, Patriarhul Kirill se va întâlni cu studenţii şi tinerii, în Amfiteatrul de vară şi va sfinţi piatra de temelie a Bisericii Sfântul Nicolae, care se va reconstrui în Vitebsk.
www.lacasuriortodoxe.com