O deosebita rastignire în satul Bolohan

0
1840
O deosebită răstignire în satul Bolohan
În parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Bolohan, Orhei locuitorii se pregătesc de hramul satului. Graţie susţinerii financiare a unui absolvent al Academiei Teologice din Chişinău, fratele Dumitru Zagorodniuc, care este băştinaşul acestui sat, a fost ridicată o deosebită răstignire din piatră. Acest tânăr munceşte de căţiva ani peste hotare, dar inima este aproape de casă şi cei dragi. Astfel, Dumitru s-a gândit să facă o surpiză sătenilor în preajma hramului satului, iar sfinţirea răstignirii a avut loc în ziua când tatăl său Gheorghe şi-a serbat ziua de naştere.
A fost o slujbă deosebită. Cu cântări duhovniceşti un sobor de preoţi şi numeroşi credincioşi s-au îndreptat de la biserică spre intrarea în sat unde este amplasată răstignirea. Slujba sfinţirii a fost oficiată de către părintele-paroh Prot. Igor Naval şi mai mulţi confraţi slujitori veniţi să împărtăşe bucuria.
La eveniment au venit şi câţiva colegi de facultate ai fratelui Dumitru, care sunt din ce-a de-a 11-a promoţie a şcolii teologice. Pe aceştia i-a însoţit părintele spiritual Victor Ceresău şi fosta profesoară de muzică Maria Şarai.
În predică s-a vorbit despre semnificaţia Sfintei Cruci şi despre binecuvântarea pe care o vor primi credincioşii din această localitate prin această sfinţenie.

Biroul de presa al Mitropoliei Moldovei.
Preluat de Prot Victor Mihalachi