«Vaccinarea împotriva gripei porcine nu este obligatorie»

1
1102
«Vaccinarea împotriva gripei porcine nu este obligatorie»
Noul vaccin antigripal continuă să stârnească discuţii. Deşi specialiştii români se aşteaptă la foto simbol EPAtrei milioane de îmbolnăviri în lunile următoare, ei recunosc că nimeni nu poate fi obligat să se vaccineze cu un produs atât de controversat.
În Franţa, 45% din medici au informat deja autorităţile internaţionale că nu recomandă vaccinarea împotriva gripei porcine, conform presei din Hexagon. „Este o exagerare. E drept, nu se cunosc toate efectele adverse pe termen scurt sau lung ale acestui nou vaccin”, a recunoscut ieri prof. dr. Nizar Ajjan, consultant al Ministerului Sănătăţii din Franţa.
Au prioritate copiii şi bolnavii
Omologii români au decis că imunizarea este voluntară. „Vaccinarea nu este obligatorie”, a declarat prof. dr. Geza Molnar, consilier în Ministerul Sănătăţii. El estimează că răcirea vremii poate provoca îmbolnăvirea a trei-patru milioane de români. „La 1 decembrie, vom începe distribuirea a cinci milioane de doze. Au prioritate copiii, cadrele medicale şi cei cu risc de complicaţii”, a spus Molnar. Minorii vor fi vaccinaţi gratuit, cu acordul părinţilor, iar imunizarea gravidelor se va face fără costuri, la cererea expresă a acestora.
www.libertatea.ro

1 COMENTARIU

  1. A, ma bucur mult pretnu tine si pretnu marturia ta. Rugaciunea vindeca multe rani si ne aduce in suflet bucurie si liniste, alinare in durere si nadejde. Maica Domnului sa te ocroteasca mereu.

Comments are closed.