Dupa noua avorturi spontane si 17 ani de asteptare, a devenit mama unui baietel sanatos

0
780
După nouă avorturi spontane şi 17 ani de aşteptare, a devenit mama unui baieţel sănătos
Catherine Findlow, după nouă avorturi spontane, este în sfarşit mamă! Pentru unele reprezentante ale sexului frumos, dorinţa de a avea un copil culminează cu câteva încercări eşuate şi tratamente îndelungate. Acesta este şi cazul unei asistente britanice, care, după nouă avorturi spontane şi 17 ani de aşteptare, se poate în sfârşit bucura de maternitate. Potrivit „Daily Mail”, datorita personalului de la Spitalul pentru Femei Liverpool, visele Catherinei Findlow, in varsta de 41 de ani, s-au implinit, odata cu venirea pe lume a lui Daniel Robert.
Femeia, care locuieste in Runcorn, a incercat prima data sa aiba un copil cand avea 20 de ani. Chiar daca s-a despartit de primul sau sot, eforturile sale de a avea un urmas au continuat, in momentul in care l-a cunoscut pe cel de-al doilea partener de viata, Matt. Pe masura ce se apropia de a 40-a sa aniversare, din luna iulie, a anului trecut, Catherine se gandea sa se sterilizeze. Si asta pentru ca pierduse deja 10 bebelusi, una dintre sarcini fiind gemelara.
Numai ca doctorii care se ocupa de cercetarea cauzelor avorturilor spontane multiple, de la spitalul din Liverpool, au descoperit ca celulele „criminale” din uterul sau ii distrugeau sansele maternitatii. Cunoscute drept „celulele NK”, acestea protejeaza impotriva cancerului si a infectiei. Insa in momentul in care sunt prea multe, oxigenul este produs si el intr-o cantitate mai mare si poate fi toxic unei sarcini aflate la inceput.
Spitalul pentru Femei din Liverpool este singurul loc din Anglia unde poate fi tratata aceasta maladie, cu ajutorul steroizilor. „Nevoia si dorinta de a fi parinte te ajuta sa te descurci de-a lungul anilor. Dar amandoi (ea si sotul sau-n.r.) simteam ca nu mai puteam face fata din punct de vedere emotional”, a declarat Catherine.
Femeia si-a dat seama inainte de Craciun, anul trecut, ca a ramas din nou insarcinata si a fost imediat pusa sub tratament de catre doctorul obstetrician Siobhan Quenby. Cand avea sase luni de sarcina, Catherine a inceput, impreuna cu Matt, sa cumpere haine de bebelus, iar la sapte luni respirau usurati, intrucat pericolul unui avort spontan trecuse.
Daniel a venit pe lume in urma unei cezariene, pe 12 august si a cantarit 2.26 kilograme. Decizia operatiei a prevenit o eventuala tragedie, intrucat in timpul operatiei, medicii au descoperit ca placenta era extrem de deteriorata. „Era de-asa fel impaturita, ca nu putea fi detectata la ecografie. Astfel incat ne-am simtit de doua ori norocosi ca il aveam pe Daniel. Toata dezamagirea si suferinta palesc, in momentul in care iti tii copilul in brate. Doctorul Quenby si Spitalul pentru Femei Liverpool ne-au schimbat viata complet”, a mai adaugat Catherine, conform sursei citate.