Dialog si conlucrare interreligioasa pentru promovarea pacii sociale

0
700
Dialog şi conlucrare interreligioasă pentru promovarea păcii sociale
La 4 septembrie 2009, la Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit pe Excelenţa Sa domnul Profesor Dr. Ali Bardakoglu, şeful cultului musulman din Turcia şi preşedinte al Departamentului pentru probleme religioase din această ţară. La întâlnire au mai participat Excelenţa Sa doamna Ayşe Sinirlioglu, Ambasadorul Turciei în România şi Muftiul Yusuf Murat, şeful cultului musulman din România.
În timpul întrevederii, domnul Ali Bardakoglu a apreciat libertatea religioasă din România şi a mulţumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru bunele relaţii pe care Biserica Ortodoxă Română le întreţine cu comunitatea musulmană din România, care se opune manifestărilor extremiste.
Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a subliniat rolul dialogului şi al conlucrării responsabile, ca modalitate sigură de creare a unui climat de pace şi bună înţelegere între etnii de diferite culturi şi credinţe religioase. În acest sens, Preafericirea Sa a menţionat ca model al coexistenţei paşnice felul în care creştinii şi musulmanii din Dobrogea trăiesc de secole în pace şi armonie, respectând credinţa şi tradiţiile celeilalte comunităţi. Patriarhul României a mai precizat că şeful cultului musulman din România, Muftiul Yusuf Murat, contribuie mult la promovarea unei culturi a înţelegerii, a respectului reciproc şi a toleranţei religioase în România.
www.patriarhia.ro