Deputatul francez Brard vrea sa stie cine a vrut sa protejeze Scientologia

0
668
Deputatul francez Brard vrea să ştie cine a vrut să protejeze Scientologia
Deputatul francez Jean-Pierre Brard (PCF) a solicitat o anchetă cu scopul aflării persoanei care se află cu adevărat în spatele modificării legislative de interzicere a dizolvării unui cult pentru înşelătorie, afirmând că această dispoziţie a avut ca scop favorizarea Scientologiei.
Amendamentul contestat a intervenit în cadrul unei legi, vrând să constituie o „simplificare şi clarificare a legislaţiei şi o eficientizare a procedurilor” – votat la 12 mai 2009, la iniţiativa deputatului UMP, Jean-Luc Warsmann.
„Această scuză este incredibilă. De ce s-a respins un text prin care se dizolva structura unor oameni vinovaţi de fraudă? Nu înţelegem logica acestui caz. Warsman a decis să acopere totul. Vreau o ancheta pentru a afla cine a fost în spate”, a declarat Brard, care este în acelaşi timp şi membru al consiliului director al Misiunii Interministeriale pentru Lupta împotriva Sectarismul (Miviludes).
Pentru deputat, această dispoziţie legislativă a urmărit în mod clar să protejeze Biserica Scientologică.
„Nu văd nicio altă explicaţie, decât aceasta. De ce sunt salvate structurile vinovate de escrocherie, de la dizolvare. Prin dizolvare, însemna că structura nu mai exista, ea nu mai avea niciun drept legal de existenţă. În plus se confisca tot ce aceasta avea în posesie, fişierele sale, activele sale. Aceasta nu însemna doar o simplă interzicere a activităţii”, a mai spus el.
Jean-Pierre Brard susţine deci: „deducem din ceea ce s-a întâmplat”, că Biserica Scientologică are „simpatizanţi în aparatul de stat.”
„Nu discut de infiltrări, nu sunt adeptul teoriei unui complot, ci despre prezenţa unor membri în Biserică. Este foarte posibil ca Scientologia să le ia minţile sau conştiinţele unor oameni care sunt în aparatul de stat”, a încheiat acesta.
www.lacasuriortodoxe.ro