Copiii din Marea Britanie pot avea de la 1 septembrie 2009, doua mame lesbiene si niciun tata, pe certificatul de nastere

0
1023
Copiii din Marea Britanie pot avea de la 1 septembrie 2009, doua mame lesbiene si niciun tata, pe certificatul de nastere
Copiii pot avea în mod legal două mame lesbiene şi niciun tată, în conformitate cu legile care intra în vigoare în această săptămână în Marea Britanie. Femeilor care au urmat un tratament de fertilitate şi au partenere de acelaşi sex, le este de acum permis să se înregistreze ca părinţi pe certificatele de naştere ale copiilor lor.
Hotărârea a fost criticată, pe motivul deteriorarii noţiunii tradiţionale de familie pe care o susţin mulţi oameni ca fiind necesară pentru o educaţie sănătoasă, dar miniştrii insistă motivând că acesta este un pas înainte în egalitatea în drepturi.
Lord Brett, in calitate de ministru, a declarat: „Această schimbare pozitivă înseamnă că, pentru prima dată, cuplurile de sex feminin care au un copil, rezultat în urma utilizării unui tratament de fertilitate, au aceleaşi drepturi ca şi omologii lor heterosexuali, de a fi recunoscuţi şi indicaţi ca părinţi, la înregistrarea naşterilor.
„Este vital să putem permite egalitatea, oriunde în societate, mai ales în situaţiile familiale aflate în continuă schimbare. Acesta este un pas important într-un astfel de proces.”
Legea Embriologică şi a Fertilizării Umane, intrată în vigoare la începutul acestui an, a eliminat necesitatea existenţei unui tată şi a acordat cuplurilor de lesbiene drepturi egale cu părinţii.
Înregistrarea regulamentară a naşterilor şi a deceselor a fost actualizată, ca rezultat al acestei prevederi şi, de luni 31 august 2009, femeile îşi pot pune numele pe certificatul de naştere al copilului lor dacă au un copil născut în urma unui proces FIV. Cu toate acestea, numai cele care au început tratamentul după aprilie 2009 beneficiază de această hotărâre.
Ministrul a mai spus că „aceste partenere vor fi tratate în acelaşi mod ca şi cuplurile căsătorite”.
Cuplurile lesbiene care nu sunt recunoscute ca parteneriat civil, vor avea şi ele posibilitatea să semneze certificatele de naştere, aşa cum li se permite şi cuplurilor necăsătorite heterosexuale, în cazul în care se prezintă la Biroul registrului local în acelaşi timp.
Cuplurile lesbiene trebuie să informeze clinica de fertilitate, dacă doresc să fie considerate ca fiind părinţi.
Iain Duncan Smith, fostul lider conservator, a condus mişcarea de opoziţie faţă de această lege: „În general, absenţa părinţilor, are un efect negativ asupra copilului.” – afirma acesta, citat de Telegraph UK (FOTO NNP).
www.lacasuriortodoxe.com