Anual în lume sunt omorati mai bine de 5000 de musulmani pentru trecerea lor la crestinism

0
865
Anual în lume sunt omorâţi mai bine de 5000 de musulmani pentru trecerea lor la creştinism
În fiecare an, mai bine de 5000 de oameni din întreaga lume mor în urma aşa ziselor „omoruri pentru cinste”, care sunt săvârşite în calitate de răzbunare pentru încălcarea nomelor musulmane. Această declaraţie a fost făcută de ONU într-un recent raport!
După cum au afirmat la rândul său în Consiliul Europei, această „practică” s-a acutizat în ultimul timp în aşa ţări ca SUA, Franţa, Niderlanda, Marea Britanie sau Turcia.
Dintre ţările de apus ale Europei, doar în Franţa, unde locuiesc cei mai mulţi musulmani este foarte bine dezvoltat sistemul de protecţie de aşa zisele „omoruri de cinste”. Este vorba de centre speciale, unde fiecare poate primi consultaţii sau azil.
Dintre cele mai de scandal cazuri din ultimul timp – omorul din Londra, a unei fete de 20 de ani din Irak, omorâtă de tatăl său şi de un unchi, arderea de vie a unei fete de 17 ani din suburbia Parisului, făcută de fratele acesteia, etc.
Necătând la afirmaţiile din Kair din 1990 a reprezentanţilor celor 54 state musulmane, care au semnat Declaraţia pentru drepturile omului în islam, (aceasta permite aplicarea normelor şariatului doar în cazuri extreme), în majoritatea statelor în continuare are loc tratament inuman, omoruri de acest gen, căsătorii forţate, etc. În ultimele 2 luni, în presă apar ştiri despre o creştină de 17 ani din SUA, care a fugit în iulie din Ohio de părinţii săi musulmani, care doreau să o omoare pentru „lepădare de credinţă”. Actualmente, aceasta se ascunde în familia unui pastor din Florida.